14 Haziran 2018 Perşembe

Keith Grant'in Evlenme Teklifini Kabul Etmek


Biraz önce Üvey Baba (Stepfather) 3 filmini izlemiş biri olarak söylüyorum; son derecede yanlış bir karardır. Filmden alınacak derslerden biri de insanın arada bir çocuğunun sezgilerine kulak vermesi gerektiğidir. Vermeyip de Keith Grant'ın evlenme teklifini kabul etmek gibi bir hata yaparsan adam daha önce başka dul veya boşanmış çocuklu kadınlara yaptığını sana da yapmaya çalışır; yani hayatını mahvetmek için elinden geleni yapar.




















Söz konusu filmde Robert Wightman tarafından canlandırılan Keith Grant mutlu bir aile kurmayı takıntı haline getirmiş biridir ve bu yolda yapamayacağı şey yoktur.

Normal şartlar altında gayet makul bir talep bu tabii ama bu bir gerilim filmi ve şartlar da anormal. Kurulacak ailenin tam olarak Keith'in hayal ettiği gibi olması gerekiyor, her şey o mutlu bir ailenin nasıl olması gerektiğini düşünüyorsa öyle olmalı, öyle olmazsa fena oluyor.

Bu serinin ilk filmini de izledim ben; ikisinde de ana tema aynıydı, çocuklar Keith'de bir manyaklık olduğunu kısa zamanda seziyorlar ama annelerin bunu anlaması baya zaman alıyor. Anladıkları zaman da işin işten geçmesine az bir zaman kalıyor tabii.

Onlar da haklı belki, insan çocuğunun kendisinin yeniden evlenmesine şiddetle muhalif olmasını onun çocukluğuna ve bir yetişkinin taleplerini, ihtiyaçlarını anlayamamasına, ne bileyim çocuğun naletliğine veya şımarıklığına falan verebilir ve bazen haklı da olabilir. Ama haksız da olabilir, de mi?

Üvey Baba (Stephather) 1 ve 3 hakkındaki fikrime gelince; ikisi de insana vakit geçirtmekten başka bir işlevi özelliksiz filmler. Kalite beklemeden bir miktar gerilmek istediğiniz bir zamanda izleyebileceğiniz yapımlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder