6 Aralık 2017 Çarşamba

Ufak Tefek Cinayetler 7. Bölüm: Et Tırnaktan Ayrılır Mı Şekerim, Aa!





Ufak Tefek Cinayetler 6. bölüm finalinde gerilimi yaratan durum Merve'nin, içeride kocası ve Edip varken Oya'nın kapısını çalmak üzere olmasıydı. Ama 7. bölümün başındaki anlık tesadüfler onu kapıdan döndürdü. 1 dakika daha orada dursaydı kocasını görecekti ama öyle olmadı.

















TV'nin karşısında koltuklarına, kanepelerine, minderlerine kurulup Ufak Tefek Cinayetler 7. bölümü izlemeye başlayanlar Merve'nin pes etmeyi ve kraliçelik makamını terk etmeye hiç de niyetli olmadığını gördüler. Diğer kadınlarının yardımcılarının işten ayrılmasını sağladı, Erkekler Kulübünü kullanıma kapattırdı ve Sarmaşık sakinlerinin yine kendisine ihtiyaç duymasını sağladı. Pelin'le de arayı düzeltti bu arada, oysa diğer kadınlar onun bir sözüyle Pelin'i harcamaya hazırdılar. Bu kadar çok şahsiyetsiz, yetersiz kadını bir arada gördüğümü hiç hatırlamıyorum - bu diziye kısmetmiş. Bu arada, Oya'nın gördüğü birlikte kahvaltı hazırlayan aşık çift rüyası güzeldi. İnsan hayatında apaçık bir şekilde mevcut olan bir durumu (Burada bu Serhan'a hissettiği şeyler oluyor) yok saymak için böyle rüyalar görmesi normaldir herhalde.











Kataloglardan gelinlik modellerine, düğün mekanlarına falan bakmaya başlayan Burcu, Mehmet'in evini Arzu'ya bıraktığını öğrenince çok bozuldu. Ama Mehmet ona Sarmaşık'ta istediği başka bir evi alabileceğini söyleyince hemen yatıştı. Sonraki sahnelerden birinde Arzu'nun karşısına çıktı ve onu tehdit etti. Arzu'nun bahçesinde gerçekleşen bu olay sırasında tökezleyip bileğini burktu ama Mehmet'e onu Arzu'nun ittiğini söyledi. Bu kız Merve'nin daha tecrübesiz, daha pişmemiş hali gibi bir şey, içinden onun gibi çirkinlik, kötülük, insafsızlık, çıkarcılık ve kendini beğenmişlik taşıyor. Mehmet'in zaman içinde ondan soğuyacağını tahmin ediyorum. Aklının fikrinin adamı kullanarak sınıf atlamakta olduğu giderek daha çok belli oluyor.









7. bölümün olayları arasında neler var; Oya ile Edip arasındaki dostluğun yara almaya başlaması ve Oya ile Serhan arasındaki hiç ağza alınmayan, ama varlığını hissettiren aşkın daha da ilerlemesi var. İkisi de iradeli davranıyorlar, davranışlarına hakim oluyorlar ama duygularına engel olamıyorlar. Serhan'la Merve arasındaki çelişkiler de giderek daha çok göze batıyor sanki. Hakkını yememek lazım, Serhan karısıyla daha yakın olmak için bir şeyler yapmaya çalışıyor. Ama Merve bunun farkında değil. Kendine güvenden o kadar gözü dönmüş ki, ne kocasıyla gerçek bir yakınlıkları olmadığını ve davranışlarıyla onu ittiğini fark ediyor, ne de Serhan'ın başka bir kadına ilgi duyabileceğini aklına getiriyor.



En yakın arkadaşlarına güveni sarsılan ve onlardan uzaklaşan Arzu, Oya'ya baya yakınlaşıyor bu bölümde.









Fakat daha sonra Merve, Pelin'i de yanına alıp ona gidiyor ve ana fikri "Et tırnaktan ayrılır mı?" olan duygusal bir konuşmayla, zaten zayıf durumdaki kadının gönlünü almayı başarıyor. Arzu'nun durumu baya zor o sıralarda. Mehmet evi ona bıraktı ve çocuklarının ihtiyaçlarını karşılamaya da hazır ama başka hiçbir konuda yardımcı olmaya niyeti yok ve Arzu'nun kredi kartını da kapatıyor. Muhasebe eğitimi almış, İngilizce bilen ama hiç çalışmamış olan Arzu, evlendiğinden beri ilk defa site aidatı, mutfak masrafı gibi şeyleri düşünmek zorunda kalıyor.









Merve onun evine giderken bu durumu biliyor ve Arzu'ya Serhan'ın şirketinde çalışmasını öneriyor - hem de kocasıyla hiç konuşmadan. Baktığı ilanlarda kendine göre bir iş bulamayan Arzu, önce biraz kırıtmakla beraber bu teklifi kabul ediyor. Serhan da, hiç hevesli olmasa da, Merve'nin ısrarıyla bunu kabul ediyor.







Önceki bölümlerden birkaç tanesinde epeyce söz konusu edilen ama daha sonra şöyle bir hatırlatılan bir konu bu bölümde yine baskın hale geliyor: Serhan'ın şirketindeki sızıntı meselesi.







Sahtekarlığı yapıp şirketi zor duruma düşüren, hatta iflas noktasına yaklaştıran kişinin Merve'nin erkek kardeşi olduğunu bulamadılar henüz. Verilen ipuçlarından,  Arzu'nun Serhan'ın şirketinde enteresan şeyler yaşayacağını ve firmanın çok zor günler geçirmekte olduğunu Merve'den önce öğrenebileceğini anlıyoruz.



Ufak tefek Cinayetler 7. bölüm . Merve ve Pelin'in birbirlerinin kocalarını Oya'nın yanında görüyor ama bundan birbirlerine söz etmiyorlar.









Final bölümünde 2 olay dönüyor: Merve'nin Oya'nın evine ajan olarak soktuğu manikürcünün bulduğu kol düğmesi Serhan'a da, Taylan'a da ait olabilir.









 Kol düğmesini gördükleri anda 2 kadının da yüreğine inecek gibi oluyor. Kocalarının kol düğmesi kutularını birer birer açıyorlar, her birinde düğmeler çift çıkıyor. Son kutuları da açıyorlar ve ikisinin de suratları değişiyor ama bunun sonucunu sonraki bölüm de öğenicez. O sırada, şirketinin durumundan ötürü berbat halde olan Serhan da, içkili vaziyette Oya'ya geliyor. Ve Oya kendisi için soda limon hazırlarken mutfağa, onun yanına gidiyor. Tam bir "öpüşecek gibi olma" sahnesi bu ama devamını bu bölümde göremiyoruz.









1. bölüm için tıklayın





2. bölüm için tıklayın





3. bölüm için tıklayın





4. bölüm için tıklayın





5. bölüm için tıklayın





6. bölüm için tıklayın





8. bölüm için tıklayın





9. bölüm için tıklayın





10. bölüm için tıklayın




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder