22 Mart 2017 Çarşamba

Sebzeli Pizza (4 Kişilik)



Bu aralar bloguma sıklıkla yemek tarifleri ekliycem diye tutturan bu kadını durduramıyorum sayın seyirciler, yazıyor da yazıyor ama 15 - 20 tane yazdı mı yavaşlar muhtemelen. Bunun böyle bir şey tutturma dönemleri vardır, yüklenir yüklenir, sonra duraklar. Şimdi de sebzeli pizza tarifi yazacak. Yazıcam yani, ahanda hemen başlıyorum:



Malzemeler:





1.5 su bardağı un

Yarım su bardağı ılık su

1 tatlı kaşığı kuru maya

2 yemek kaşığı mısır unu

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı şeker

1 yemek kaşığı zeytinyağı



Üstüne koymak için:



100 gram mısır konservesi

1.5 bardak dil peyniri

60 gram mantar

50 gram ıspanak



Domates sosu için:



1 adet büyük domates

1 diş sarımsak

1 küçük boy kırmızı soğan

Yarım tatlı kaşığı kekik

1 yemek kaşığı salça

1 yemek kaşığı zeytinyağı



Yapılışı:



Mayayı içine 1 tatlı kaşığı şeker koyulmuş yarım su bardağı ılık suyun içinde eritin. Ilık bir ortamda 10 dakika akdar bekleterek mayalanmasını sağlayın.



Mısır ununu ayrı bir kaba alıp üstüne tuz ekleyin. Ortasını havuz gibi açıp mayayı ve zeytinyağını ortaya koyarak karıştırın. Hamuru 5 dakika boyunca yoğurun. Sonra yağlanmış bir kaba alıp üstünü kapatın. 20 dakika dinlenmeye bırakın.



Domates sosunu hazırlamak için soğan ve sarımsağı ince ince doğrayın. Yağı bir tavaya koyun, üstüne soğanla sarımsağı da ekleyerek 3 dakika kadar çevirin. Domatesi doğrayıp bu karışıma ekleyin. Tavadakileri 10 dakika hafif ateşte pişirin. Salçayla kekiği de ekleyip 3 dakika daha pişirmeye devam edin ve ocağı kapatıp sosu soğumaya bırakın.



Fırının ısısını 200 dereceye ayarlayın. Fırın kabını yağlayıp hamuru içine eşit bir şekilde yayın. Üstüne domates sosunu ekleyin. Mantarları dilimleyin. Mısırlarla beraber hamurun üstüne serpiştirin. Dil peynirini rendeleyin. Yarısını ıspanakla harmanalyıp pizza karışımının üstüne koyun. Kalan peyniri de hamurun üstünde gezdirin. Pizzayı 200 dereceye gelmiş fırına verin. Aşağı yukarı 1 saatte pişecektir. 1 dilimini de bana verirseniz memnun olurum, çok mersi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder