21 Mart 2017 Salı

Kuru / Hasarlı Saçlar İçin Bal Ve Hindistan Cevizi Yağı Maskesi








Bal ve Hindistan cevizi yağı hem vücut sağlığı, hem de cilt ve saç bakımı açısından sayısız faydaları olan malzemelerdir.






























































Organik bal düzenli kullanımda saçın doğal nemini tellere hapsederek hem saçı nemlendirir, hem de havanın ve diğer çevresel koşulların etkisiyle yıpranmasının önüne geçer. Hindistan cevizi yağında yüksek miktarda bulunan orta zincirli yağ asitleri ise saçı güçlendirir, uzamasını destekler ve saçlı deriyi derinlemesine onarır. Bu iki doğal mucizenin birleşimiyle evde kuru ve ısı ya da bakımsızlık nedeniyle hasar görmüş saçlarınızı onaracak bir saç maskesi hazırlayabilirsiniz.






Malzemeler:




 


1 yemek kaşığı organik Hindistan cevizi yağı


1 yemek kaşığı organik ham bal (çiğ bal olarak da geçer.)


Not: Malzemeler omuz hizasına kadar olan saçlar içindir, saçlarınız uzunsa tüm malzemelerin 2 katını kullanabilirsiniz.







Hazırlanışı:





Hindistan cevizi yağıyla organik balı çatal yardımıyla çırparak iyice karıştırın. Hazırladığınız maskeyi mümkünse bakır bir cezvede, kısık ateşte 2-3 dakika kadar ısıttın. Maskenin daha kolay uygulanması için saçlarınızı hafifçe ıslatın ve omzunuza bir havlu alın. Ballı maskeyi parmak uçlarınız ya da yalnızca bu iş için kullanacağınız geniş dişli bir tarak yardımıyla önce diplere, sonra uçlara gelecek şekilde saçınıza yedirin. Saçın en çok hasar gören yerleri uç kısımları olduğundan maskenin büyük kısmını buraya uygulamanız ve uygulama bitince avuçlarınızla nazikçe ovalayarak yedirmeniz yerinde olacaktır. 










 Maskeyi uyguladıktan sonra saçınızı gevşek bir topuz yapın ve saçın her noktasına iyice etki etmesi için 30 ila 40 dakika bu şekilde bekleyin. Sürenin sonunda saçlarınızı her zaman olduğu gibi yıkayıp kremleyin. Hindistan cevizi yağı içeren bu ballı saç maskesi haftada 2 kez uygulanırsa 3-4 haftanın sonunda saçlarınızın daha canlı ve sağlıklı göründüğünü, uçlarındaki kırıkların ise oldukça azaldığını far edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder