27 Ağustos 2016 Cumartesi

Amasra Hatıraları / Ağustos 2016







Amasra öyle bir yer ki neredeyse her yerinden güzel şeyler, içinizi açacak şeyler görüyorsunuz. 










Bolca ağaç, bolca çiçek var bu biraz eski tip bir havası olan ilçede ki bunu olumlu anlamda söylüyorum, keşke hep böyle kalsa. Çok betonlaşmamış henüz. Bu yüzden böyle mütevazı, sıcak bir havası var. 














4 gün kaldık burada. Her gün sabah yürüyüşü yaptım. Özellikle Pazar günü tıklık tıklım dolan Büyük Liman Plajı da, Amasra sokakları da daha güzel görünüyor sabahları. Plajda denize giren birkaç kişi, uzaklardan gelen köpek sesleri, çarşıda dükkanların açılma hazırlığı, fırınlardan ve pastanelerden yayılan iştah açıcı kokular, ancak 3 - 5 masası dolu olan çay bahçeleri vesaire.













Amasra daha çok kısa bir tatil yapmak isteyenlere tavsiye edilen bir yer; küçük olduğu için, bir sürü bar pavyon, gece kulübü falan barındıran bir yer olmadığı için olabilir. Huzurlu bir tatil yapmak isteyenler için güzel bir alternatif. Geldiğiniz daha ilk günde görülmeye değer her yerini görebilirsiniz neredeyse. 






















Ama bu daha sonraki günlerde canınızın sıkılmasına yol açmıyor, her gün biraz daha tadına varıyorsunuz, çekiyor insanı. Kafa dinlemek istiyorum diyorsanız, burada kafa dinlenir.




















Bazı yerler fazla değişmese diye düşündüm bazen burada, her yer büyük şehir, her yer yüksek binalar olmasın; bir yerlerde eski evler, bahçeli evler, taş döşeli sokaklar, ağaçlar, çiçekler kalsın böyle. 



































Kızarmış dondurma severim ben. 2 kere yedim galiba.














Balık yemeyi sever misiniz? Ya rakı balık keyfini? Mustafa Amca'nın Yeri Amasra'nın bu alanda en ünlü mekanı sanırım. Masaya mutlaka Amasra salatası da istemenizi tavsiye ederim. Mekanın balıkları da, manzarası da güzel. Ballı manda yoğurdu da güzel, ondan da söyleyin. 






















































Burası Amasra Marina Cafe. Burada bir kere yemek yedik, bir kere de köy kahvaltısı yaptık ve ikisinden de memnun kaldık. Burada küçük bir kitaplık vardı, hem ilgimi çekti, hem hoşuma gitti. Emaneten alıp götürmemize de izin verdiler, hatta bunu kendileri teklif ettiler. Buradaki tuvalet yazısı hoşuma gitti, fotoğrafını çektim o yüzden. 


































Burası civar köylerde yetiştirilen çeşit çeşit doğal ürünlerden alabileceğiniz yer; Amasra Organik Pazarı.


















Burası kaldığımız yer, Amasra Plaj Apart; Büyük Liman Plajı'nın hemen karşısında. Biri plaj manzaralı, her ikisinde de birer çift kişilik yatak, birinde büyükçe bir gardırop ve diğerinde 4 sandalyeli bir masa ile TV bulunan 2 odası, bir mutfağı ve küçük bir banyosu olan temiz bir yer. Günlüğüne 150 TL. verdik.






















Amasra'da gezilecek yerler listelerinde mutlaka göreceğiniz bir yerdir Kemere Köprüsü ama bu yazıda hiç fotoğrafı yok, çünkü çektiğim fotoğrafları sevmedim. Burası girişi.










Köprünün üstünden manzara çok güzel, akşam ve gece saatlerinde bir başka güzel. Bir akşam 2 gencin yaptığı bir sokak müziği performansına da denk geldik. Buradan yukarıya yukarıya yürüyerek Ağlayan Ağaç denilen yere geliyorsunuz ki oranın manzarası da güzel. Amasra'nın birçok yerinden manzara güzel zaten, bu ilçenin özelliklerinden biri. Bu Bartın ilçesinin lüks bir havası yok, öyle bir sürü eğlence yerleri falan yok. Alçak gönüllü, nostaljik, insana huzur veren bir havası var. Büyük, gürültülü, yoğun trafikli, bol betonlu bir yerde yaşayan biriyseniz ve bir tatlı huzur tarzı bir şey arıyorsanız bir süre için, burası hoşunuza gider sanırım. 













































Hiç yorum yok:

Yorum Gönder