17 Mayıs 2016 Salı

Yeğenle İngilizce Dersi, Masamda Silgi Kırıntıları Ve Dekoratif Çözümler


4. sınıfa giden yeğeninize İngilizce dersi verdiniz diyelim, bu sizin işiniz değil, öğretmen veya iyi düzeyde İngilizce bilen biri değilsiniz ama ona yetecek kadar bir şeyler biliyorsunuz ve bildiklerinizi anlatmayı da becerebiliyorsunuz bu konuda. O yüzden bu aralar zamanla yeğeninizle böyle seanslarınız oluyor. Bir halasınız bu arada, çalıştırdığınız çocuk da kardeşinizin kızı.

Akşam oldu, kardeşiniz gelip Deniz'i aldı. Yeğeninizin adı bu. Sonra bir ara yatak odanıza gittiniz, burada küçük bir çalışma masası da var. Evden çalışan birisiniz, bir aralar çoğunlukla bu odada çalışırdınız ama bir süredir salonda çalışmayı tercih ediyorsunuz. Yeğeniniz İngilizce çalışması molalarında ara ara bu odaya gidip ödevlerini yaptı. Bir ara yatak odasına gitmiştiniz ya, aa, bir de ne görün; masanın üstü silgi kırıntıları ile dolu değil mi? Bakınız şöyle:





Yakından da böyle bir nevi korku filmi yaratığı gibi görünüyorlar. Parça pinçik olmuş olan bu yaratık, tahminimce küllerinden yeniden doğmak için çalışmalara başlamış durumda. Film boyunca bununla mücadele eden 1 düzine gençten sadece 2 kişi kalmış ve onlar, her ne kadar arkadaşları korkunç bir şekilde öldüğü için kendilerini çok kötü hissetseler de, bir yandan da hayatta kalmış ve korkunç yaratığı ortadan kaldırmış olmanın saadeti içindeler. Ama fena halde yanılıyorlar, yaratık insanlık için tehlike arz etmeye devam ediyor. Bütünlüğü sağlayınca yine esip yağacak.


Bu durumda bir hala olarak ne yaparsınız?

a) Kardeşimi ayrı, karısını ayrı arar ve ikisine de veryansın ederim, kim silecek bunları şimdi. (Tamamen gereksiz)

b) Masayı gözyaşları içinde siler ve hayatıma kaldığı yerden devam ederim. (Gözyaşları zorunlu değil, ben ev işi yapmayı sevmediğimden, ekstradan iş çıktı diye ağlıyorum.)

c) Bir süre masaya bakar, tam silecek veya boş verip daha sonra silecekken aklıma silgi kırıntılarıyla ilgili dekoratif çözümler geldiği için sırıtırım ve gidip çalışmalara başlarım. (Evet, o hala benim, tam olarak böyle yaptım.)


Yukarıda silgi kırıntıları ve kızımın hediyesi olan Matruşka bebek seti ile yaptığım bir çalışmayı görüyorsunuz. Not aldığımız kağıtlardan birinin bir kısmını da alarak fotoğrafa eğitsel bir boyut kazandırdım. Veya gerekirse Matruşka bebeklere bile İngilizce öğretebileceğimi ima ediyor olabilirim. Aşağıda da kırıntıları bazı kozmetiklerim ve takılarımla harmanlayarak yaptığım bir çalışmayı göreceksiniz.


Son olarak Emine Tarı imalatı kokulu taş ürünler ve silgi kırıntılarından oluşan muhteşem kolaj çalışmam geliyor. Emine Hanım kokulu taş malzeme satışı da yapıyor aynı zamanda. Bu konuda daha çok bilgi edinmek isteyenler için:



Perdono, bu sondan bir önceki imiş. Dekoratif kutu çeşitlerini severim ben, evde 2 tane vardı, bunu da onlarla şey yaptım:


İşte böyle. Masanın üstünü hala silmedim bu arada, öylece duruyor. Aşağıda da İngilizce dersi için kullandığımız bazı not kağıtlarını göreceksiniz. Deniz bunları bende bırakmazdı aslında, alır götürürdü ama dalmış demek ki. Tatlı tatlı "Kağıtları alabilir miyim hala?" der bir de. Al tabii, senin köpeğin olsun. = )










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder