29 Mayıs 2016 Pazar

İskandinav Tarzı Salonlar: Aydınlık, Ferah Ve Taze






İskandinav tarzı dekorasyon isminden de belli olduğu üzere İskandinav (Danimarka, Norveç, İsveç) ve Nordik (Finlandiya, İzlanda, Grönland ile Faroe ve Aland Adaları)özgü bir mekan düzenleme tarzıdır.






























































İskandinav ülkelerinde iklim
genelde karasaldır, kış sezonu oldukça soğuk ve karanlık geçer. İskandinav tarzı salonlar ve diğer mekanlar, bu karanlığı delmek istercesine aydınlık, ferah ve taze bir görünüme sahiptirler.







Nordic dekorasyon tarzı olarak da anılan bu stilin ana rengi beyazdır. Fotoğrafların çoğunda duvarların, tavan ve tabanın beyaz olduğunu göreceksiniz. Beyaz tonları mobilya ve aksesuarlarda da çok kullanılır. Her taraf beyaz olursa ortaya soğuk, donuk, tekdüze bir görünüm çıkar tabii; bunun önüne geçmek ve ortama sıcaklık katmak için ahşap eşyalara yer verilir. İskandinav dekorasyon tarzının diğer sık kullanılan renkleri gri, krem, soluk mavi ve siyahtır. Bunların dışında genel olarak uçuk renkli parçalardan oluşan ortamların donuk, soluk görünmesini engellemek için "Patlayan" renkler kullanıldığı da görülür.






















İskandinav tarzı salon dekorasyonunda çok fazla ıvır zıvıra yer yoktur. Mekanlara bir sürü mobilya ve eşya tıkıştırılmaz, hareket edecek geniş alanlar bırakılır. Dekoratif aksesuarlar ortama ölçülü bir şekilde serpiştirilir. Aydınlatma için modern tarz avizeler, abajurlar ve lambaderler kullanılır. Zemine genellikle tüylü halılar, postlar ve kilimler serilir.  Sağa sola peluş tarzı renkli örtüler, battaniyeler yerleştirilir. Fotoğraflarda fark edeceğiniz gibi İskandinav evlerinde pencereler çoğunlukla geniştir. Şömine bu dekorasyon tarzında sıklıkla kullanılır ve fonksiyoneldir. Amaç uzun ve soğuk kış mevsiminde ortamı ısıtacak ve bir şeyler pişirmek için kullanılacak bir alan yaratmaktır. 




































Uçuk renkli ortamlar renkli tablolarla, rengarenk dekoratif yastıklarla hareketlendirilir. Mobilyalar sade ve fonksiyoneldir. Genel görünüm modern, yalın ve işlevseldir. Minimalist dekorasyon havası vardır ama soğuk, sadece fonksiyonelliğe yönelik bir minimalizm söz konusu değildir. 































İskandinav tarzı salonlar öyle halılarla kaplı değildirler, zemin genellikle açık renkli ahşapla döşenmiştir ve mekanın büyüklüğüne göre sadece 1 - 2 noktaya halı vb. serilir. 


























Aydınlık salon dekorasyonu yapmak, evinizde aydınlık, sıcak ve modern bir hava yaratmak istiyorsanız bu dekorasyon stilinden ilham alabilirsiniz.




















































































Hiç yorum yok:

Yorum Gönder