22 Haziran 2019 Cumartesi

Marisa Holmes Fotoğraflarıyla Bir Floransa Düğünü






Ne zamandır ihmal ettiğim bloguma bir düğün fotoğrafları yazısı ile hayat vereyim dedim. Bir Floransa düğünü sırasında çekilmiş olan bu fotoğraflar evlenmeye hazırlanan çiftlere ilham verebilir diye düşündüm. Görsellerden yana zengin bir yazı olacak bu, hoşunuza gideceğini umuyorum.































































Düğün mekanı Floransa'nın muhteşem manzarasına hakim olan Fiesole tepelerinin arasında yer alan güzel bir kale: Castello de Vincigliata.








Fotoğraflarda göreceğiniz çift, Stephanie ve Mike,  ABD'de yaşıyorlar.









Kutlamalarını bir hafta sonu veya hafta boyunca sürecek bir etkinliğe dönüştürmelerine imkan veren bir düğün mekanı bulmak istemişler. Bunun için San Francisco ve çevresindeki birçok yere bakmışlar ama hiçbiri içlerine sinmemiş. Yarı şaka yarı ciddi, ülke dışına da bakmaya başlamışlar ve sonunda Floransa'da düğün yapmaya karar vermişler.


































Hem seyahat etmeyi sevdikleri, hem de damat İtalyan kökenli olduğu için bu fikre aşık olmuşlar. Uzaktan düğün planlaması yapmanın göz korkutucu bir şey olduğunun farkında imişler tabii. Ama seçtikleri organizasyon firmasının (Wedding Italy) deneyimli elemanlarının özverili, sabırlı ve sıkı çalışmaları sonucunda ortaya mükemmel bir düğün organizasyonu çıkmış. 





























































































Stephanie düğün organizatörleriyle e - posta aracılığıyla iletişim kurmuş. Dergileri, web sitelerini araştırarak düğünlerle ilgili fotoğraflar ve fikirler toplamış. Amaçları Toscana temalı bir düğün yapmakmış. Gelinin Perulu köklerinden de bazı unsurlar eklemek istiyorlarmış. Bu yüzden kokteyl saatinde otantik Peru kokteylleri sunmuşlar ve davetliler için hazırladıkları karşılama çantalarına Peru biraları ve atıştırmalıkları koymuşlar.

























Stephanie, en sevdiği bazı detayların avludaki uzun, dikdörtgen masalarda yenen akşam yemeği, altın rengi şamdanlar, seremoni sırasında havaya güvercinler salıverilmesi, bir havai fişek gösterisi ile sona eren ilk dans ve puro barı olduğunu ifade ediyor. Bu Floransa düğünü için uzun bir yolculuk yapan 82 konuğa bunun için teşekkürlerini bildiren kişisel mesajlar yazmışlar ve masalardaki yerlerine bunları koymuşlar. 
































"Bundan daha mutlu olamazdık" diye devam ediyor Stephanie. "Ailelerimizden ve en yakın arkadaşlarımızdan oluşan 82 kişilik bir davetli grubuyla bir kaleye yerleştik. Ünlü Piazza Signoria'da bir hoşgeldin partisi, Toskana'nın tepelerinde şarap tadımı, Ponte Vecchio'ya bitişik bir restoranda prova yemeği ve düğünümüzle beraber, 4 gün süren çok güzel bir etkinlikti bu."









































"Pastadan havai fişeklere ve tören alanına kadar her şey harikaydı. Gözümüzün önünde yapılan pasta çok orijinaldi, herkes bayıldı. Organizatörler uçuşların ve otellerin ayarlanması ve kocamın bekarlığa veda partisinin İtalya sahillerinde düzenlenmesi gibi şeyleri de içeren bir planlama yaparak görevlerinin ötesine geçtiler ve şahane bir iş çıkardılar. Bütünüyle harika bir deneyimdi."
























Hiç yorum yok:

Yorum Gönder