4 Aralık 2018 Salı

Çağla Şıkel'den Cildinize Can Verecek 3 Güzellik Maskesi







Bugün cilt bakımı kategorisine bir yazı ekleyeyim dedim. "Ne yazsam?" diye biraz düşündükten sonra Çağla Şıkel YouTube kanalında yer alan güzellik maskesi tarifleri arasından 5 tanesini seçip yazmaya karar verdim.






























































Cildinize can verecek, daha genç, bakımlı ve ışıltılı görünmesini sağlayacak doğal cilt maskesi tarifleri bunlar; denemekte fayda olabilir.



1. Botoks Etkisi Yapan Maske







































Bu maskeyi uyguladıktan yarım saat sonra cildinizin gerilip sıkılaştığını fark edeceksiniz. Bu etkiyi cildi kurutmadan yapan maskeyi haftada 1 kere uygulayabilirsiniz.



Malzemeler:



1 - 2 tatlı kaşığı sıvı formda C vitamini



1 - 2  damla tatlı badem yağı (Cildiniz çok kuruysa biraz daha fazla olabilir.)



Yarım çay kaşığından biraz daha az miktarda arı sütü tozu






































Malzemeleri iyice karıştırın. Ortaya böyle kıvamlı, koyu bir maske çıkmasını beklemeyin, sadece birbirlerine güzelce karıştıklarından emin olun.  Sonra karışımı parmaklarınızla yüzünüzün her tarafına ve boynunuza uygulayın.



Bu botoks etkili maske için ideal bekleme süresi 40 dakikadır. Bu kadar zamanınız yoksa süreyi yarım saate indirebilirsiniz ama daha fazla düşürmeyin. Süre dolunca cildinizi bol suyla temizleyin.



Maskeyi uyguladıktan sonra cildinizde hafif bir karıncalanma, yanma hissedebilirsiniz. Bu beklenen bir durumdur, alerjik bir reaksiyona işaret etmez ama yine de kullanmadan önce maskenin içeriğindeki malzemelerden herhangi birine alerjiniz olmadığınızdan emin olmanız lazım tabii.



2. Gözenekleri Sıkılaştıran Maske





































Hazır kozmetik ürünleri de kullanan ama cilt bakım rutininde doğal ürünlerle hazırlanan maskelere de her zaman yer veren Çağla Şıkel bu gözenek sıkılaştırıcı maske tarifini haftada 2 - 3 kere uyguladığını söylüyor. Ve maskeyi 4 - 5 kere uyguladıktan sonra yumurtanın içeriğindeki proteinin etkisiyle gözeneklerdeki sıkışmayı fark edeceğinizi ifade ediyor. Hazırlanması gayet kolay olan bir maske bu.

































Malzemeler:



1 adet yumurta



1 çay kaşığı un



Uygulama:



































Malzemeleri iyice karıştırın. Sonra karışımı temiz cildinize uygulayın. 15 - 20 dakika bekledikten sonra yüzünüzü ılık suyla ıslatılmış bir süngerle masaj yaparak temizleyin.



Son olarak, cildinizi maskeden iyice arındırmak ve rahatlatmak için gül suyu ile silin.



3. Dudak Peelingi



































Cildiniz kuru ise muhtemelen dudaklarınız da kurudur. Ve kabuklu, çizgi çizgi bir görünümü olan dudaklar güzelliğinize gölge düşürür. Şıkel'in tavsiye ettiği dudak peelingi aynı zamanda nemlendirici etki de yapıyor; belki bir denemek istersiniz. Bu basit işlemi haftada 2 - 3 kere yaparsanız kısa bir süre sonra etkisini fark edeceksiniz.



Malzemeler:



Bal



Esmer şeker



E vitamini































Uygulama: 



Bu maskeyi hazırlarken malzemelerin miktarını sadece dudaklar için kullanacağınızı göz önünde bulundurarak azar azar, göz kararı ayarlamanız gerekiyor.



Az miktarda balı bir kaseye alın, üstüne esmer şeker ekleyip karıştırın. Son olarak da 1 adet E vitamini kapsülü ekleyin. Bu şekilde elde ettiğiniz karışımı dudaklarınızın her noktasına çok fazla bastırmadan masaj yaparak yedirin. Bu sırada dudaklarınızın hafifçe dışına taşabilirsiniz çünkü o bölge de fena kurur.



Bu işleme 5 - 10 dakika devam edin. Sonra dudaklarınızı ılık suyla yıkayarak temizleyin ve yoğun kıvamlı bir dudak kremi sürün.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder