27 Kasım 2018 Salı

Yılbaşı Yaklaşırken: 75 Fotoğrafla Dekor Ve Süsleme Fikirleri







Yılbaşı dekorasyonu, partisi, masası, süslemesi, hediyesi, kıyafeti, şusu busu temalı yazılara yoğunlaşmaya çalışıyorum sayın ziyaretçiler; tam zamanıdır. Sonra bunları sağda solda tanıtması, link vermesi, sosyal medyada yayması falan var bir de.

































































Yılbaşı dekor ve süsleme fikirleri veren fotoğraflar topladım epeyce, onları sergiliycem bu yazıda. Bu konuda daha önce de bol görselli yazılar yazdığım için, ne kadar dikkat etmeye, tanıdık gelenleri elemeye çalışsam da bazılarını tekrar kullanıyor olabilirim ama n'apalım. 








Geleneksel yılbaşı renkleri denilince akla gelen renkler kırmızı, yeşil ve altın rengidir. Bunların yanında beyaz, mavi ve mor da sıklıkla kullanılır. 





Yaprak dökmeyen bazı yeşil bitkileri yılbaşı çelenklerinde, masa düzenlemelerinde, şömine ve merdiven süslemesi fikirlerinde sıklıkla görebilirsiniz. Yeşil bize kışın sonsuza kadar sürmeyeceğini, baharın mutlaka geleceğini hatırlatan renktir. 





Kırmızı Noel Baba'nın rengidir. Enerjiyi, gücü, kararlılığı, tutkuyu simgeler. 










Altın rengi, güneşin ve aydınlığın rengidir - karanlık kış ayları boyunca aradığımız şeylerin. Bazen bunun yerine gümüş rengi de kullanılır ama altın rengi daha sıcak bir renktir. 





Kırmızı ve altın rengi, bir araya geldikleri zaman ateşin renklerini oluştururlar, insana sıcaklık hissi ve enerji verirler. 










Beyaz genellikle saflıkla ve barışla ilişkilendirilir. Kışın yağan karlar da beyazdır.





Mavi, gökyüzüyle ve cennetle ilişkilendirilen bir renktir.





Noel dönemi boyunca hemen her yerde kullanılan bu renklerin Hristiyanlar için dini anlamları da vardır. 










Kar çiçeği figürü de süslemelerde sıklıkla kullanılır. Aşağıda gördüğünüz yılbaşı ağacında olduğu gibi mesela.










Şimdi birkaç tane klasik yılbaşı dekorasyonu fikri görelim. Şömineli evlerde, şömine, yılbaşı ruhunu yansıtmak için ideal bir yerdir. Etrafı, üstü ille de süslenir; bazen yılbaşı ağacı da onun bir yanına koyulur. Piyasada farklı boyutlarda yılbaşı ağaçları bulunuyor; çeşit bu kadar bol olunca evinizin büyüklüğüne uygun bir alternatif bulamamak mümkün değil. Ağaç kullanmak zorunlu da değil tabii ama hani eksiksiz, mükemmel bir yılbaşı dekoru hazırlamak istiyorsanız almanız lazım. Ağacı yılbaşı topları, süsleri, aksesuarları ile süslemek, ışıklandırmak falan eğlenceli de olabilir ayrıca. 








































Bu dönemde yılbaşı hediyesi paketleme konusu da çok gündeme gelir. Birçok yerde aldığınız hediyeleri bu dönem için hazırlanmış paketlere koyarlar zaten. Ama süslü, güzel paket kağıtları, otlar ve çiçekler, kartlar, ipler kullanarak kendiniz de yapabilirsiniz bu işi. Özellikle evde yılbaşı kutlamalarında hediyelerin böyle güzelce ambalajlanmış olarak yılbaşı ağacının dibine, şöminenin yanına, özel olarak hazırlanmış bir köşeye falan istiflenmesi adettendir. Yılbaşına özgü renklerin, desenlerin, aksesuarların ve figürlerin kullanılması da öyle. (Çam ağacı dalları, ökse otu, geyik, Noel Baba, kar çiçeği, kokina çiçeği vs.)





























Sırada yılbaşı masası fikirleri var. Yeni yılı evde ailesiyle ve / veya arkadaşlarıyla keyifli saatler geçirerek karşılamak isteyenlerin işine yarayabilir. 











































Dubleks bir evde yılbaşı dekorasyonu yapılacaksa merdivenler ille de süslenir. Basamaklara dekoratif aksesuarlar, hediye paketleri, fenerler falan koyulur; tırabzanlar yeşil bitkilerle, Noel Baba figürleriyle, yılbaşı çoraplarıyla renklendirilir.







































Merdivenlerden devam edelim. Evleri yılbaşına hazırlarken yapılabilecek şeylerden biri de portatif merdivenleri süslemektir. Bu şekilde alternatif bir yılbaşı ağacı hazırlayabilirsiniz.

























Yılbaşı ışıltı demektir, pırıltı demektir. Bu yüzden, çok göz yorucu bir görüntü oluşturmamaya ve ortamın rahatça kullanılmasını engellememeye dikkat ederek parlak, yaldızlı toplar, süsler, aksesuarlar kullanmaktan kaçınmayın. Mumlarla süsleme yapmayı da unutmayın. Masada kullanın, sehpaların, dolapların üstüne yerleştirin. 





















































Gelelim yılbaşı ağacı meselesine. Geleneksel bir yılbaşı dekoru unsurudur kendisi. Dallarından süsler, küçük hediyeler sallandırılır; bazen parlak kumaş şeritlerle falan sarılıp sarmalanır, dibine hediye paketleri koyulur. İsteğe göre görkemli bir şekilde de, sade bir şekilde de süslenebilir. Piyasada farklı mekanlara yakışacak farklı boyutlardaki alternatiflerini bulabilirsiniz. 





















Yılbaşı çelengi kapı süsleme, şömine, avize veya pencere süsleme gibi şeyler için kullanılan bir aksesuar olup Ikea, Koçtaş, Tchibo, Zet, Hepsi Burada gibi sitelerden alınabilir. Bunların hazır halde olanlarından alabilir veya sade bir modeli ellerinizle süsleyebilirsiniz. 























Satırlarıma son verirken aşağıda başka yılbaşı dekorasyonu fikirleri de görebileceğinizi belirtmek isterim, arzu ederseniz devam edin, memnun olurum. Ziyaretiniz için teşekkürler. 






























































































Hiç yorum yok:

Yorum Gönder