30 Eylül 2018 Pazar

Ufak Tefek Cinayetler 34. Bölüm: Asla Girmeyeceğiniz Ev Burası Mıydı?






Ufak Tefek Cinayetler  dizisinin 33. bölümü Serhan'ın, Edip'in öldürülmesiyle ilgili olarak göz altına alınmasıyla sona ermişti. Oya mahkemede bundan sonra çok daha yıkıcı ve kanlı olaylar yaşanacağını söylemişti. Ufak Tefek Cinayetler 34. bölüm Merve ve Kerim'in tanışma hikayesiyle başladı. Öğrencilik yıllarında, Pelin'in bir bardaki doğum günü partisinde tanışmışlardı. Kerim sevgilisini yeni bırakmıştı ve kız bu ayrılıktan çok etkilendiği için babası onu yurt dışına göndermeye karar vermişti. Taylan'la Pelin, çok kavgacı ve kötü tanınan biri olduğu için Kerim'den uzak duruyorlardı. Merve ve Kerim birbirlerinden etkilenmişlerdi. Kerim partiden sonra da Merve'nin yoluna çıktı. Yağmur yağıyordu ve Merve arabasının anahtarını bulamıyordu. Bir süre atıştılar. Sonra Kerim kızı öptü.







Günümüzde, ikisi Merve'nin evinde uzun yıllardan sonra karşılaştıktan sonra, tatsız bir konuşma yaptılar. Merve kuyruğunu dik tutmaya çalıştı. Bir gün evini geri alıp Serhan'la orada mutlu bir aile hayatı yaşayacağını iddia etti. Oya ve Kerim gibi buraya ait olmayan insanlar da geldikleri gibi gideceklerdi. Ama Kerim o evi kimsenin kendisinden alamayacağını söyledi. Merve bir gün boşanırsa oranın kraliçesi olabilirdi ama. Merve, Kerim içindeyken asla o eve girmeyeceğini söyledi. Adam haklıydı, fazla iddialı konuşuyordu.



Raşel'in seslenmesi üzerine odadan çıkan Merve Aksak çok tedirgin olmuştu. "Öyle bi geleceksin ki" diye söylendi Kerim arkasından.







İkisi Pelin'in doğum gününden sonra da görüşmüşler, zamanla büyük bir aşk yaşamaya başlamışlardı. Merve Kerim'e giderek daha çok aşık oluyordu. Ondan kendisini asla bırakmamasını istemişti.







 Merve ünlü cheesecake'ini yaparken Pelin ona geldi. Pelin, Burcu'nun Emre ile nasıl tanıştığını, onu nasıl tavladığını çok merak ediyordu.



Onları Merve tanıştırmıştı ama bunu Pelin'e söylemeye niyeti yoktu. Arzu ile Burcu'nun kendi evindeki partide şiddetli bir kavga etmelerinden sonra Burcu'yu hastaneye göndermişti. Daha sonra onun yanına gittiğinde onu yeni biriyle tanıştıracağını söylemişti. Bu Mehmet'ten çok daha genç ve zengin biriydi. Burcu, akıllı davranırsa onun sayesinde isteklerine kavuşabilirdi. Buna karşılık Arzu'dan ve Sarmaşık'tan uzak duracaktı.









Emre, Merve'nin kendisini aramasından sonra Kerim'e Serhan'ın Merve'yi terk ettiğini, boşanmak istediğini söylemişti. Kerim o defteri kapattığı cevabını vermişti ama samimi değildi. Emre Merve'den Scarlett diye söz etti, öğrencilik yıllarında böyle bir lakabı vardı herhalde. Ufak Tefek Cinayetler 34. bölüm sırasında Kerim'in bir zamanlar bu ismi taşıyan bir köpeği de olduğunu öğrendik.







Kerim bu haberi aldıktan sonra Merve'yi takip etmeye başlamış, onun bir yerden çiçekler alıp bir mezarlığa gittiğini görmüştü. Merve Edip'in mezarına gitmiş ve begonya çiçekleri ekmişti. Onun gitmesinden hemen sonra Oya Toksöz de mezarlığa gelmişti. Onun Edip'in çok sevdiği bu çiçekleri kimin ektiği konusunda yüksek sesle düşünmesi üzerine Kerim ortaya çıkmıştı. Çiçekleri kendisinin ektiğini söylemiş ve Oya'yı, aslında hiç tanımadığı Edip'in arkadaşı olduğuna inandırmayı başarmıştı.









Merve'nin Hoşbuldum Partisinde diğer 3 kadının bir araya geldiğini gören Oya, onların yanına gitti. Merve'nin yokluğunda diğerleriyle de hiç görüşmemişti. Serhan'la olan ilişkisinden ötürü onu dışlamışlardı.



Oya, artık Kerim'in olan büyük eve uğradı. Kerim'e Edip'in anısına bir Eğitim Vakfı kurmak istediğinden söz etti. Edip'in hep istediği bir şeydi bu. Ama böyle bir vakıf kurmak kolay değildi. Kerim ona yardımcı olacağını söyledi. Edip hakkında konuşurlarken birkaç açık verdi ama bir şeyler uydurup durumu idare etti. Oya en iyi arkadaşını tanıyan, daha doğrusu tanıdığını sandığı biriyle konuşmaktan memnun olmuş, duygulanmıştı. Kerim vakıf işleriyle ilgili araştırma yapıp akşam anlatmak için ona uğrayacağını söyledi.







Merve Pelin'e şu anda oturduğu evde geçici olduğunu söyledi ama Pelin öyle düşünmüyordu. Kerim onların eski evine baya yerleşmiş gibiydi. Çocukluğunda bile tehlikeli biriydi o, şimdi bir de et imparatorluğu vardı. Pelin'in geçmişteki doğum gününden de söz ettiler. Pelin Kerim'i en son o gün görmüştü, bir daha da asla görmek istemiyordu.



O gün birisi Pelin'e "Arka odaya gel." diye bir not göndermiş ve orada bir şeyler olmuştu. Pelin Merve'ye o doğum gününde yaşananları aklından çıkartamadığını söyledi.



Doğum gününde, her ne olduysa artık, Pelin'le Merve bir odanın zeminini temizlerlerken Emre onları görmüştü. Merve Pelin'e kimseye bir şey söylememesi için onunla konuşacağını söyledi. Pelin artık sakinleşmeliydi.









Bu sırada Serhan Emniyette göz altında idi.



Mehmet'in bahçede telefonla konuştuğunu gören Arzu geçmişi düşündü. Onun Burcu ile ilişkisini de bu şekilde öğrenmişti. Kocası evden çıkarken kendini kuşkulu ve rahatsız hissediyordu.



Mehmet Taylan'la buluştu. Yola beraber devam ettiler.



Kemal Serhan'ı sorguya aldı. Ona göre Serhan olayla ilgili 8 kişinin kendini en çok saklayan,nasıl biri olduğu en belirsiz olan ve en zeki olanı idi. Ayrıca içlerinde cinayet işleyebilecek tek kişiydi de.








Serhan ona katilin kendisi olmadığını söyledi. Sorgu sırasında Derya Kemal'i dışarıya çağırdı. Bahçıvanla Serhan arasında para akışı türünden bir bağlantı bulmaya çalıştıklarını söyledi. Kemal mutlaka sağlam bir delil bulunmasını istiyordu. Bunun için talimat verdi.



O sırada Mehmet'le Taylan Serhan için ayarladıkları avukatla görüşüyorlardı. Avukat polisin elinde Edip cinayetini üstlenen bahçıvanla Serhan arasında önceden tanışıyor olmak dışında bir bağlantı olduğuna dair bir kanıt olmadığını söyledi. En kısa sürede Serhan'ın serbest bırakılması için bir dilekçe verilecek ve savcı da bu talebi kabul edecekti.



Polis hala bir bağlantı bulamamıştı. Serhan serbest bırakıldı.









3 erkek daha sonra Serhan'ın evine gittiler. Konuşurlarken Serhan'a bir telefon geldi. Kerim çiftlikle ilgili işleri hızlandırmış ve çiftliğin doğrudan kendisine verilmesini istemişti. Serhan çiftliği almak için bir teklif hazırlamaya karar verdi.



Kemal Serhan'ın yalan söylediğinden emindi. Onda bir şey olduğuna inanıyordu.



Serhan Oya'ya gitti. Oğluna büyük bir sevgi ve şefkat gösteriyordu. Oya dün gece nerede olduğunu sorunca göz altına alındığını anlattı. Kemal ona kafayı takmıştı, Edip'i öldürdüğünden emindi. Oya bunu Serhan'ın yaptığını düşünmüyordu. Fakat Edip'i öldüren kişiyi bulmaya ve mahvetmeye kararlıydı.








Daha sonra ilişkilerinden söz ettiler. Serhan Oya'dan onun evinde kalmasına izin vermesini istedi. Neden bunları yaşıyorlardı, neden birlikte mutlu olamıyorlardı? Oya onun kendisine söylediklerine inandığını söyledi. Belki de kendini kandırmıştı. Sonuçta Serhan hala evli bir adamdı, boşanamıyordu. Kendisi artık bir anneydi ve böyle bir durumun içinde olmak istemiyordu.



O sırada Oya'nın kapısı çaldı. Gelen Kerim'di. Vakıf hakkında konuşmak için uğramıştı. Serhan'la Kerim yine gergin bir konuşma yaptılar. Çiftlikten söz ettiler. Oya şaşırmıştı. Serhan Kerim'in gece saatinde Oya'nın evine gelmesine de sinirlenmişti. O Kerim'e evden çıkmasını söyleyip üstüne yürüyünce Oya müdahale etti. Serhan sinir içinde çekip gitti.



Oya'yla Kerim yalnız kaldılar. 2 erkek arasındaki düşmanlık Oya'yı şaşırtmıştı. Konu Edip'le ilgiliyse, onu öldürenin Serhan olduğunu düşünmediğini söyledi. Ona göre polis yanlış bir yöne sapmıştı. Böylece Kerim'in polisin Serhan'dan kuşkulandığını öğrenmiş oldu.



O kadar sevdiğini ve saygı duyduğunu söylediği Edip'le çekilmiş tek bir fotoğrafı yoktu Kerim'in. Oya'nın içinde bazı kuşkular oluşmaya başlamıştı. Ama bunları göz ardı etmişti.



Serhan arabasını sürerken Oya'nın ilişkileri hakkında söylediklerini düşünüyordu.









Merve, çöpleri dışarı çıkarmak isteyen Raşel'i durdurdu, bu işi kendi yapacaktı. Amacı eski evini gözlemekti. Bahçe kapısından içeriye doğru baktığı sırada Kerim arkasında belirdi. Merve'ye gelmişken içeri girmesini söyledi. Merve "Çok beklersin" dedi ama Kerim yakında onun tıpış tıpış geleceğinden emindi.








Merve elinde cheesecake'i ile evden çıktı. O sırada Kerim telefonda birine bugün evde olduğunu, bir misafir beklediğini söylüyordu. Pelin de dışarıdaydı. O Arzu'nun evine gitti, Merve ise Burcu'ya.



Pelin'le Arzu Elif'in zehirlenerek ölmesi hakkında konuştular. Burcu Elif'i yanlışlıkla zehirlemiş olmalıydı. Asıl hedef Arzu idi ama bir sebeple hedef şaşmıştı. Pelin çok huzursuzdu. Edip olayını yeni atlatmışken şimdi bir de karşılarına bu sorun çıkmıştı.



Merve Burcu'ya yeni evine yerleşmek için çok acele etmemesini söyledi. Bir anda her şey değişebilirdi. Emre ile onu kendisinin tanıştırdığını kimseye söylememesini istedi. Aksi taktirde onu bitirirdi. Burcu diklendi. Duruma göre bunu söyleyebilir veya söylemezdi. Merve onun yanında olursa, tatlarını kaçıracak şeyler olmazsa onun sözünü dinlerdi. Güçlüydü, yanında onu seven bir adam vardı. Merve onları yaklaştırdığı gibi uzaklaştırabileceğini de söyleyerek karşılık verdi. Konuşma sırasında telefonu çaldı. Mila okulda idi, onu almaya kimse gitmemişti. Merve kızını almak için çıktı.









Pelin ve Arzu Burcu'ya gittiler. Ona güvenmiyorlardı, Pelin'in çantasından aldığı zehir hakkında konuşmayacağından emin olmak istiyorlardı. Elif'i Burcu'nun öldürdüğünü söylediler. Üçü tartışırlarken Emre gelince Pelin'le Arzu çıktılar. Emre Pelin'in arkasından gidip doğru dürüst sohbet edemediklerini söyledi. Pelin onları yemeğe çağırsaydı ya.



Pelin bu genç adamdan çok rahatsız oluyordu.









Mila'yı okulundan almaya giden Merve, öğretmenin Serhan'la görüşmek istediğini ama 2 gündür ona ulaşamadığını öğrendi. O da aradı ama telefon kapalıydı. Taylan'ı arayınca Serhan'ın göz altına alındığını öğrendi.



Kerim'in köpeklerinden biri Merve'nin bahçesine girmişti. Mila onu görünce sevmeye başladı. Hemen sonra Kerim göründü. Merve ile biraz konuştular. Kerim Serhan'ın içeri alındığını biliyordu. Merve onun bu sorunu halledeceğini söyledi ama Kerim öyle düşünmüyordu. Fakat kendisi yapabilirdi. Merve isterse tabii. Bir kere daha evinin kapısının ona açık olduğunu söyledi. Merve de bir kere daha bu teklifi reddetti.







Kemal Serhan'ı takibe almıştı. Evinin etrafında bekliyor, her yerde karşısına çıkıyordu.



Kerim de bahçesinden Merve'yi izleyip duruyordu. Sık sık geçmişe dalıyordu.



Serhan Mila'yı okula götürmek için geldiğinde Merve ona göz altına alındığını neden kendisine söylemediğini sordu. Mesele ne idi? Serhan onu Edip'in ölümü hakkında sorguladıklarını söyledi. Merve sordu; bu konuda yardıma ihtiyaçları var mıydı? Serhan cevabı bilmiyordu.



Kerim onlara bakıyordu. Merve kendini çaresiz hissediyordu. Baba - kız gidince "Ne yapıcam?" diye söylendi.









Kemal, Serhan'la bahçıvan arasındaki, varlığından emin olduğu bağlantıyı hala bulamamıştı.



Bunu yanlış yerde arıyordu aslında. Adamın Elif cinayetini üstlenmesini ayarlayan Kerim'di.



Burcu ile Emre yemek yerlerken zehirli bir balıktan söz edilmişti; fugu balığı. Bu konu Burcu'yu rahatsız etmişti. Emre Emniyete çağrıldığı için mi sıkıntılı olduğunu sorunca Merve'nin partisiyle ilgili bir şeyler anlatmıştı. O parti sırasında yanında zehir vardı. Zehri, kimseye zarar gelmesin diye, kötü birinden almıştı Sonra da, kimseye bir şey olmasın diye, hemen çöpe atmıştı. Şimdi de Elif Işık'ın zehirlendiği söyleniyordu. Kötü biri zehri çöpten alıp kullanmış olabilir miydi acaba? Tamamen iyi niyetle hareket etmesine rağmen, Burcu bundan dolayı bir zarar görür müydü?











Emre konuyu anladığını söylemişti. Burcu'nun endişelenmesine gerek yoktu, o iş kendisinde idi.



Emre daha sonra bunu Kerim'le konuşmuştu. İkisi de Burcu'nun birini zehirlemeye niyetli olduğunu ama piyangonun Elif'e vurduğunu anlamışlardı. Kerim sorunu halledebileceğini söylemişti



Emre tuvalete girince Kerim adamını arayıp  Serhan'ın etrafında maddi yardıma ihtiyacı olan ve onların bazı işlerini yapabilecek biri olup olmadığını araştırmasını istemiş, böylece bahçıvana ulaşmıştı. Başı dertte olan adam, ailesine para verilmesi karşılığında Elif'in katili olduğunu söylemeyi kabul etmişti. Para elden verilmiş ve karısı parayı hemen bankaya yatırmaması için tembihlenmişti.



Kemal, Serhan'ın bahçıvanı tanıdığını kısa sürede bulmuş ve kancayı ona takmıştı. Fakat hiçbir şey ispat edememişti. Kerim onun Serhan'ın peşini bırakmayacağını düşünüyordu.









Arzu Mehmet'e geçen gün telefon geldikten sonra nereye gittiğini sorunca Mehmet göz altına alınmış olan Serhan'a yardım etmek için gittiğini söyledi. Serhan'ın Edip'i öldürmekten cinayet şüphesi ile götürüldüğünü öğrenen Arzu çok kötü oldu. Kocasına polise gitmeleri gerektiğini söyledi, bu onların günahıydı. Mehmet konunun kapandığını söyledi. Çocukları vardı, polise gidemezlerdi. 











Merve, Mila'yı yatırdıktan sonra hazırlanıp evden çıktı. Ve Kerim'in evine doğru yola çıktı. Aklında onun, Serhan'ın sorununu halledebileceği hakkındaki sözleri vardı. O evde olduğu sürece oraya adımını atmayacağını söylemişti. Adam haklı çıkmıştı, fazla iddialı konuşmuştu.



Kerim Adil Sağlam onu bekliyordu zaten.






















































































































































































































































































































































Hiç yorum yok:

Yorum Gönder