27 Kasım 2017 Pazartesi

Ufak Tefek Cinayetler 5. Bölüm: Hoş Geldin Bebek





Dışarıda olduğum için gününde izleyemediğim 5. bölümünü izledim bugün Ufak Tefek Cinayetler dizisinin. 4. bölümde Merve çevresindeki bir sürü kadını Oya'ya yönlendirmiş, sonra kendi tedavisinde bir hata yaptığını söyleyerek onun daha önce övmelere doyamadığı doktorluğunu yerin dibine batırmış, son hamle olarak da bir imza toplama olayıyla kliniğin denetim yapılmak üzere kapatılıp mühürlenmesini sağlamıştı. Oya da bu dava sonuçlanana kadar hiçbir şekilde doktorluk yapamayacaktı artık.



Ben aklımda kaldığı kadarıyla 5. bölümün bana neler düşündürdüğünü yazayım şimdi.









Bölümün başında üzüntü ve öfke içinde olan Oya evini bir beyzbol sopasıyla darma duman etti. Ve bu olaydan sonra artık Sarmaşık'da kalmamaya karar verdi. Ama finalde bu kararından vazgeçti ve yeni kararını bildirdi: Burada kalıcıyım artık!


















Serhan'ın Oya'ya ulaşamayınca duyduğu endişe hoşuma gitti. Daha doğrusu,  şerefsiz Merve'nin kocasının, karısının inanılmaz kötülükler yaptığı bu kadına ilgi duyması, onu beğenip özlemesi hoşuma gitti. Oya da ona karşı hiç boş değil bu arada. Merve bunu öğrenirse, belli etsin veya etmesin, kahrından ölecek gibi olur. Güveni sarsılır. Başına ağrılar, midesine kramplar girer. Yemeden içmeden kesilir. Amin.



Edip'le Oya kamp yaparken, Oya'nın numarasını karısının telefonundan almış olan Serhan onu aradı ve uzun uzun konuştular ya, o sırada Edip baya mahzunlaştı. Biriyle bir yerde zaman geçirirken başka biriyle bu kadar uzun bir konuşma yapmak şık değil o ayrı, ama sanırım daha çok Oya'nın hayatında kendisinden sakladığı özel biri olabileceğini düşündüğü için buruldu o. Oya'yı aşkla seviyor olabilir mi ki? Onunla başka bir yerde, başka bir hayat yaşamaya çok heveslendi sanki ama bu olmayacak, en azından şimdilik. Oya'yla Serhan da vedalaştılar bu bölümde. O zaman Oya gitmekte kararlı görünüyordu ve yine görüşeceklerini bilmiyorlardı tabii.










Merve ile Pelin Oya'nın bir daha dönmemek üzere gideceğinden ne kadar eminler. Onun hayatını bir kere genç kızken mahvettiler, şimdi de her biri 30'lu yaşlarında kadınlar iken mahvetmeye çalışıyorlar ve bundan hiç rahatsız değiller. Ne boş beleş yaşayan, ne faydasız, ne anlamsız, ne çirkin kadınlar bunlar.Ayrıca Pelin'in biraz yalaka, biraz da salak olduğunu düşünüyorum. Burcu da tam onların kaleminde bir kadın, bu arada. Kafayı taktığı insanlara gözünü kırpmadan kötülük yapabilecek biri olması açısından söylüyorum. Ne kadar hırslı ve kararlı bir tip olsa da onu kısa sürede ve kolayca aralarına alırlar mı emin değilim. İkisi de Arzu'nun arkadaşı, Arzu ile Mehmet daha boşanmadılar, falan filan.











Serhan'la Taylan arasında Oya hakkında bir konuşma geçti bu bölümde. Taylan'ın Oya'yı iyi tanıdığı belli, sanki, Pelin gibi bir eşi olan bir erkek olarak, böyle bir kadına özlem de duyuyor biraz. Ama Oya'nın ona yüz vermeye hiç niyeti yok. 
















Serhan, onun Oya hakkında söylediklerini Oya'yla ne kadar ilgilendiğini hiç belli etmeden dinledi.














Merve karakola gelip de kendisi dışındaki herkesin şikayetini geri aldığını öğrenince afallayıp üzülmesine sevindim. Bu kadını üzen, şaşırtan bir şey olunca, hain planlarından biri yolunda gitmeyince ben mutlu oluyorum.







Bölüm sonunda bebek gelirken gözlerim yaşardı. Oya'nın hastalarının gösterdiği dayanışma, Merve'nin bu sahnelere bakışları - kadının kafamda nasıl bir yeri varsa artık, bebeğin dünyaya gelememesini isteyebileceğini bile düşündüm, bu durumu Oya'nın bir başarısızlığı gibi lanse etmek hoşuna giderdi - ve sonunda bebeğin çığlığı. Duygulandıran bir sahneydi.








Ufak Tefek Cinayetler: 6. Bölüm Fragmanı





Bu bölümde Oya Arzu'nun, Merve ile Pelin'in kendisinin aldatıldığını bildiklerini bilmesini sağlıyor. Pelin birine çok sinirleniyor ama kime olduğu belli değil - Merve olabilir mi acaba? Arzu camdan niye atlıyor o da belli değil, gerçek mi bu sahne acaba, rüya falan olabilir mi yoksa?










Ufak Tefek Cinayetler dizisinin oyuncu kadrosu için tıklayın





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder