28 Ekim 2017 Cumartesi

30 Ünlü Dekoratörden 30 Antre Ve Hol Dekorasyonu Örneği







Ünlü dekoratörlerden mutfak ve yatak odası dekorasyonu fikirleri yazdım geçtiğimiz birkaç günde, şimdi de sıra antre ve hol dekorasyonu örneklerinde.






























































Bir de salon dekorasyonu yazdım mı bu seri tamamlanmış olacak. Yoksa bir de bahçe veya ev ofisi dekorasyonu yazısı mı yazsam? Neyse, bakarız, şimdi konumuzla ilgilenelim. Programıma bir hol dekorasyonu fotoğrafıyla başlıyorum. San Francisco'da bir apartmanın ebeveyn yatak odasına açılan holü burası. Suzanne Tucker / Tucker & Marks tarafından dekore edilmiş. Aşağıdaki giriş dekorasyonu ise bir Amy Lau Design çalışması.







Powell & Bonnell tarafından tasarlanmış bir giriş holü dekorasyonu örneği görüyorsunuz aşağıda. Ferforje ayaklı mermer dresuar ne güzel. Dresuarın yaslandığı duvara ayna veya tablo koyulabilir, ikisi de güzel duruyor. Küçük bir girişte böyle açık renkler kullanmak lazım.







Bakın bu da güzel görünüyor. Ayaksız dresuar, üstündeki tablo ve askılık, koyu renkleriyle, açık renk duvarda güzel bir kontrast oluşturmuş. (Jeff Andrews- Design)







Burası İsveç'deki bir şatonun girişi. Sigmar London isimli firma tarafından dekore edilmiş.








İşte bir eklektik tarz antre dekorasyonu örneği. Dekoratörü Carden Cunietti. Eklektik dedim de, bu dekorasyon yazılarında karşıma sıklıkla çıkmış olan bu stil hakkında da ayrı bir yazı yazsam bir ara. 










Geleneksel tarzda dekore edilmiş olan bu büyük antrenin tasarımı Taylor Howes'a ait.










Programıma açık renklerle yapılmış, sade ev ferah görünümlü, modern tarzda bir Jan Showers & Associates çalışmasıyla devam ediyorum. 









İngiliz country tarzı antre ve hol dekorasyonu böyle oluyormuş. (Brockschmidt & Coleman LLC)








Sırada bir Ashley Hicks Design Studio çalışması var.










Antre dekorasyonu yaparken ortaya sıcak, davetkar ve evin diğer bölümleriyle uyumlu bir alan çıkarmaya çalışmak gerekiyor. Zarif bir dresuar, üstünde onunla uyumlu dekoratif bir ayna veya 1 - 2 tablo (Antreniz karanlıksa ayna, aydınlatıcı etki yapacağı için daha iyi bir tercih olabilir.), dresuarın üstüne - altına yerleştirilmiş birkaç dekoratif aksesuar ve güzel bir kilim ya da halı şık bir antre oluşturmak için yeterlidir. Ama antrenin büyüklüğüne göre vestiyer, ayakkabı dolabı, güzel bir askılık gibi parçalar da kullanılabilir tabii. Örneğin üstünde çiçeklerle dolu bir vazo olan bir sehpa geniş bir antrenin ortasında güzel durur. O vazonun tam üstüne yerleştirilmiş güzel bir aydınlatma elemanı güçlü ve dramatik bir etki yapar. Dresuarın 2 yanına birer sandalye koyulabilir. Antre duvarlarından biri farklı bir renkte boyanıp veya duvar kağıdıyla kaplanıp önünde özel bir dekor oluşturulabilir. Girişe bir bank yerleştirilebilir. Hol dekorasyonu için tablolar veya parça aynalar kullanılabilir. 





Bu noktada yazmaya son veriyorum ama daha ekleyecek görsellerim var. Onları da ekleyip yazımı internet ortamına salıvereceğim. Ziyaretiniz için teşekkür ederim, yine buyurun.








(Nathan Turner)







(Jennifer Davis Interior Design)







(Kishani Perera)







(Scarpidis Design)







(M Interiors)







(Savage Interior Design)







(Frank Roop Design Interiors)







(Ben Petreath)





 (Jay Jeffers)





 (Alexandra Loew)





(Suzanne Rheinstein & Associates)






(Matthew Patrick Smyth)







 (Helen Green Design)





 (David Collins Studio)





 (Villabolos Desio)






(Tamara Eaton Design)





(G. P. Schafer Architect)





(Drake / Anderson)





 (Douglas Mackie)






(Barrie Benson Interior Design)





Bunlar Da İlginizi Çekebilir:
























Hiç yorum yok:

Yorum Gönder