27 Ağustos 2017 Pazar

Karma Ciltler İçin Muz, Bal Ve Yulaf Ezmesi Maskesi



Karma cilt yapısına sahipseniz büyük ihtimalle yüzünüzün burun, alın ve çeneyi kapsayan kısmı (T bölgesi) yağlı ve parlak, diğer kısımları kurudur. En yaygın olarak görülen cilt tipidir bu ve uygun cilt bakım ürünleri bulmakta zorluk çekebilirsiniz. Şansınızı bileşik cilt sorunlarını çözebilecek ve cildinizin rahatsız edici parlaklığını normal seviyeye getirecek özeliklere sahip doğal bileşenlerle hazırlanan ev yapımı maskelerle denemek isterseniz karma ciltler için tavsiye edilen muz, bal ve yulaf ezmesi maskesi ilginizi çekebilir.



































































Malzemeler:





1 adet olgun muz

1 yemek kaşığı bal

1 - 2 çay kaşığı kolloidal yulaf ezmesi (Amazon'da var sanırım, başka bir yerlerde de vardır herhalde.)



Uygulama:



Muzu soyun, bir kaba koyup çatalla ezin.

Bal ve yulaf ezmesini de ekleyerek yüzünüzde tutunacak kıvamda bir maske elde edin.

Maskeyi temizlenmiş yüzünüze yayıp 10 - 15 dakika bekleyin. Sonra da ılık suyla ıslatılmış bir bezle veya parmaklarınızla masaj yaparak çıkarın. Son olarak yüzünüzü soğuk suyla yıkayın.



Maskenin İçerdiği Malzemelerin Özellikleri:



Muz: Potasyum ve nem açısından zengin bir meyve olarak cilt hücrelerini nemlendirir ve besler. Gözenekleri ve cilt yüzeyini derinlemesine temizler. Renk tonunun eşitlenmesine ve lekelerin silikleşmesine yardım eder. Yağlı cildi kontrollü bir şekilde nemlendirir, aşırı yağ üretimini engeller.



Bal: Antiseptik ve antibakteriyel özellikleriyle, iltihaplı akneler ile mücadele etmenizi kolaylaştırır. Nemi cilt hücrelerine kilitler. Cilt yüzeyindeki mikropları öldürür, cildi derinlemesine temizler, gözeneklere dolmuş kir ve yağları giderir. Cildi nazikçe nemlendirir.



Kolloidal yulaf ezmesi: Gözenekleri derinlemesine temizler, ciltteki fazla yağı uzaklaştırır. Ölü hücrelerin pul pul dökülmesini sağlar. Besleyici ve nemlendirici bir üründür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder