16 Ağustos 2017 Çarşamba

Çardak Altında Evlenme Teklifi





Ülkemizde yapılan sahilde evlilik teklifi organizasyonlarının büyük kısmında, bilemiyorum belki de hepsinde teklif yoluna kırmızı halı döşenmiş, etrafı mumlar ve fenerlerle aydınlatılmış bir çardağın altında yapılıyor. Bu da bana çardak altında evlenme teklifi başlıklı bir yazı yazmam için ilham verdi ki o ilham çoktan geldiydi, ancak bugün yazabiliyorum. Aklımdaki, not defterlerimdeki ve bilgisayarımın yer imlerindeki konu fikirleri beni çıldırtacak bir gün.































































Neyse, konu bu değil, yine sapmak üzereyim, hemen toparlayayım. Bu sadece kumsalda, sahilde falan olmak zorunda değil tabii, çevrenizdeki bir piknik alanında veya parkta da olabilir. Öyle yerlerin bazılarında da böyle çardaklar oluyor.







Çardağın etrafını süslemek, içinde özel bir dekor hazırlamak, masa kurmak gibi detaylar size kalmış; bunları yaparsanız ortaya daha çarpıcı, daha gösterişli bir ortam çıkar elbette. Bir organizasyon şirketi sizin için şahane bir süsleme yapabilir veya çardağın bulunduğu alanda kendiniz de bir şeyler yapabilirsiniz. Bol yeşillikli parklardaki ve piknik alanlarındaki kameriyeler bu iş
için biçilmiş kaftan ama bazı yerlerde izin almak gerekebilir,
bilemiyorum.









 




 Kameriye altında evlilik teklifi projenize arkadaşlarınız da veya yakınlarınız da dahil olabilirler, neden olmasın? Ortamda en başından beri onlar da bulunurlar veya tekliften sonra ortaya çıkarlar ve beraberce bir kutlama yaparsınız. Olan biteni kayıt altına alacak birilerini ayarlamayı da unutmayın. Cristian Dascalu tarafından çekilmiş olan şu fotoğrafa bakın, böyle bir günden böyle anılar kalmalı.







Şöyle gösterişli bir çardak süsleme örneği takdim edeyim size; kırmızı güller, gül yaprakları, giydirilmiş masa - sandalye ve şık bir sofra. Romantik bir organizasyon düşünüyorsanız çiçekler, mumlar ve birkaç zarif, dekoratif aksesuar kullanmanız lazım.







Kız arkadaşınıza büyük bir kararın ilk adımlarının atılacağı bugünden unutulmaz bir anı bırakmak istiyorsanız onun hoşuna gidecek tarzda bir plan yapın. Müzik çalacaksa sevdiği şarkıları veya ikinizin özel şarkısını, çiçek verecekseniz en sevdiği çiçekleri, masa kuracaksanız hoşuna gidecek yiyecek - içecekleri ayarlayın. Fotoğraflarınızdan oluşan bir köşe de hazırlayabilirsiniz, güzel olur. 

Bunlar ille de insanın çok para harcamasını gerektiren şeyler değil. Bütçeniz profesyonel bir organizasyon hazırlatmak için değilse kendiniz de bir şeyler yapabilirsiniz, yeter ki isteyin.



































Hiç yorum yok:

Yorum Gönder