31 Mayıs 2017 Çarşamba

Kuru Cildi Canlandıran Şeftali Maskesi



Sulu ve lezzetli bir meyvedir şeftali, yazın sıcağında soğuk soğuk dilimlenmiş hali çok iyi gider - ben severim. Şeftali ile cilt bakımı da yapabilirsiniz ayrıca, içeriğindeki A ve C vitaminleri ile antioksidan maddeler sayesinde cildin dokusunu iyileştirir, cilt lekeleri ve kırışıklarla mücadele etmenize yardım eder. Size basit bir tavsiye; yediğiniz şeftalinin kabuklarını temizlenmiş yüzünüzde bir süre dairesel hareketlerle gezdirin, sonra yüzünüzü yıkayın. Cildinizdin doğal parlaklığının ortaya çıktığını fark edeceksiniz.





Cildiniz kuruysa aşağıdaki şeftali maskesi tarifini denemenizi öneririm. Bu nemlendirici cilt maskesi cildi besliyor ve anında yumuşamasını sağlıyor. Belli aralıklarla, haftada bir kere mesela, deneyin; bir süre sonra farkı göreceksiniz.



Malzemeler:

1 adet olgun şeftali

1 çay kaşığı zeytinyağı

1 çay kaşığı bal

2 çay kaşığı süt kreması



Uygulama:

Bütün malzemeleri blendera koyun ve karıştırın. Elde ettiğiniz kremsi maskeyi temizlenmiş yüzünüze eşit olarak yayın. Sonra bırakın bu cilt dostu maddeler 20 dakika cildinizde kalsın. Daha sonra yüzünüzü bol suyla yıkayarak temizleyin. Maskenin nemlendirici etkisini hemen hissedeceksiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder