9 Mayıs 2017 Salı

Günlük Bakımda Maden Suyu Mucizesi








Hepimizin mutfaklarında bulunan doğal maden suyusindirime yardımcı özelliğinin yanı sıra cilt bakımı için de eşi bulunmaz bir araçtır. İçeriğindeki elementler yoluyla cildi sıkılaştıran, derinlemesine temizleyen ve kırışıklık oluşumunu geciktiren maden suyunu günde 2 şişe kadar tüketmenin yanı sıra günlük güzellik rutinine de dahil ederseniz cildinizin bu mucizevi sıvıya kısa sürede olumlu tepki verdiğini gözlemlemeye başlayabilirsiniz.





1. Temizlikten sonra, nemlendiriciden önce


Tüm yüzünüzü maden suyuyla yıkamak sabahları cildinize müthiş bir canlılık ve ışıltı kazandıracaktır. Ancak bunu çok maliyetli buluyorsanız ya da yeterli vaktiniz yoksa yüzünüzü su ve sabunla temizledikten sonra maden suyuna batırılmış bir pamukla silerek de aynı etkiyi yaratabilirsiniz. Maden suyunu kullandıktan sonra, cildiniz hala nemliyken en sevdiğiniz nemlendiriciyi uygulamayı da unutmayın.





2. Fondöten, pudra, kapatıcı gibi tonlayıcı ürünlerle birlikte


Cildinizdeki renk eşitsizliklerini kapatmak ya da küçük kusurları gidermek için kullandığınız ürünlerin fırça ya da uygulama pedlerini az miktarda maden suyuyla ıslatarak tonlayıcınızın etkinliğini ikiye katlayabilirsiniz. Fırçayı ya da peki maden suyuna hafifçe batırdıktan sonra iyice sıkın ve kullandığınız ürünü bildiğiniz şekilde uygulayın. Mineralli su hem fırçaya gereğinden fazla ürün toplanmasını engelleyecek, hem de ürünün yüzünüze daha eşit biçimde dağılarak daha doğal görünmesini sağlayacaktır.













3. Ev yapımı cilt maskelerinde


Eğer haftada ya da ayda birkaç kez uyguladığınız favori bir cilt bakımı tarifiniz varsa bunu bir de su yerine maden suyu kullanarak uygulamayı deneyin! Maden suyunun içeriğindeki mineraller uyguladığınız maskenin içeriğindeki maddelerin cildiniz tarafından daha kolay ve etkili biçimde emilmesine yardımcı olur.





4. Yüz spreyi olarak


Maden suyunu fısfıslı bir şişeye doldurun ve gün içinde ihtiyaç duydukça yüzünüze bir miktar sıkın. Maden suyunun faydaları arasında cildi temizleme ve canlandırmanın yanı sıra makyaj sabitleme özelliği de bulunur. 





5. Saç spreyi olarak


Evden çıkmadan önce harika görünen saçlarınız gün bitmeden sönükleşiyor ya da şeklini mi kaybediyor? Yanınızda bulundurduğunuz maden suyundan saçınıza spreyli bir şişe yardımıyla bir miktar sıkmanız yeterli. Maden suyunun canlandırıcı etkisi saçınızda halihazırda bulunan ürünleri harekete geçirir ve saçınızın daha uzun süre bozulmadan kalmasını sağlar. Eğer imkanınız varsa saçınızı haftada bir maden suyu ile yıkayarak daha etkili sonuçlara da kavuşabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder