12 Mart 2017 Pazar

Oval Yüzler İçin Makyaj Tavsiyeleri











Ünlülerin ödül geceleri ve özel davetler için yaptırdıkları makyajın asıl amacının yüzlerini mümkün olduğunca oval göstermek olduğunu biliyor muydunuz? Oval yüz tipi tüm profesyonel makyaj sanatçıları tarafından en ideal yüz tiplerinden kabul edilir ve yapılan makyaj uygulamalarında da özellikle köşeli yüzlere yuvarlaklık kazandırılarak oval görünüme yaklaşılmaya çalışılır. Bu nedenle internette veya moda-güzellik dergilerinde halihazırda oval yüzler için makyaj tavsiyeleri bulmak son derece zordur. Bu yazımızda çeşitli yabancı kaynaklardan da yararlanarak bu konudaki eksikliği biraz da olsa gidermeye çalışacağız. 


































































1. Doğal bir fondöten kullanın:
Oval biçimli yüzünüze nasıl makyaj yapmanız gerektiğini araştırırken karşınıza çıkan her yazıda farklı bir fondöten tavsiyesi ile karşılaşabilirsiniz. Ancak yüzünüzün mümkün olan en doğal ve kusursuz görünüme kavuşması için aslında cildinizin doğal tonuna olabildiğince yakın, fazla yoğun olmayan, toz bir fondöten kullanmanız yeterli. Çünkü, aksini iddia edenler olsa da, fondöten seçimi aslında yüzün biçimine değil tonuna göre yapılmalıdır.









2. Vurgulamak istediğiniz bölgeyi seçin: Hem göz, hem de dudak makyajının vurgulu yapılması oval yüz tipine biraz fazla gelebilir. Bu nedenle belli bir gün ya da özel bir etkinlik için makyaj yapmaya başlamadan önce yüzünüzün hangi kısmını vurgulayacağınıza karar vermelisiniz. En yakın arkadaşınızın nişanına giderken dumanlı göz makyajı yapmakta özgürsünüz, ancak bu durumda gereğinden fazla iddialı hatta rüküş görünmemek için dudaklarınızda nude bir ruj ya da yalnızca parlatıcı tercih etmeniz gerekir.





3. Allığı abartmayın: Oval yüze makyaj yaparken yanakların mümkün olduğunca doğal hallerine bırakılması gerekir. Eğer allığı gereğinden çok kullanırsanız ya da yüzünüze kontür uygulaması yaparken yanaklarınızı fazlaca vurgularsanız özenle yaptığınız makyajınız kötü görünebilir. Oval bir yüzün büyük kısmını yanaklar ve yanak kemikleri oluşturduğundan bu noktaya her zaman özen göstermelisiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder