5 Mart 2017 Pazar

Doğal Malzemelerle Hazırlanan 3 Yağlı Cilt Maskesi



Cildiniz yağlıysa fazla yağını gidermek ve sebum üretimini dengelemek için haftada en az 1 kere bir yağlı cilt maskesi uygulamanız tavsiye edilir. Doğal malzemelerle hazırlanan ev yapımı yağ kontrol maskeleri ayrıca yağlı cildin temizlenmesini ve onarılmasını da sağlar.



Avokado Ve Yumurta Akı Maskesi



 Kuru ciltler için de kullanılan avokadonun yağlı cilt bakımı için hazırlanan bir maskenin içinde yer alması size garip gelebilir. Fakat yağlı ciltlerin de nemlendirilmeye ihtiyacı vardır. Tarifini vereceğimiz maske cildi yağlandırmadan nemlendirir.





Malzemeler:



1 adet olgun avokado

1 yemek kaşığı limon suyu

1 yumurtanın akı



Uygulama:



Avokadoyu soyun, çekirdeğini çıkarın ve ezerek püre haline getirin. Sonra bütün malzemeleri bir kaba alıp tahta kaşıkla karıştırarak pürüzsüz bir macun elde edin. Yüzünüzü temizleyip maskeyi göz çevresi dışındaki her yerine uygulayın. 20 dakika sonra ılık suyla durulayarak çıkarın ve günlük cilt bakım rutininiz için yaptığınız şeyleri yapın.



Portakal Ve Aloe Vera Maskesi



Yağlı cildin de bir oranda ve doğru şekilde olmak üzere nemlendirilmeye ihtiyacı olduğunu yukarıda belirtmiştik. Aloe vera - portakal suyu kombinasyonu bunu ve daha fazlasını yapar. Bu karışım cildin fazla yağını emer ve mat görünmesine yardımcı olur.



Malzemeler:



1 yemek kaşığı aloe vera jeli

1 yemek kaşığı taze sıkılmış portakal suyu



Uygulama:



Malzemeleri karıştırarak elde ettiğiniz maskeyi temizlenmiş cildinize uygulayın. Göz çevresine sürmemeye dikkat edin. 15 dakika sonra yüzünüzü ılık suyla temizleyin ve yumuşak bir havluyla nazikçe silin. Maskeyi haftada 1 veya 2 kere uygulayabilirsiniz.



Salatalık, Yulaf Ezmesi ve Yoğurt Maskesi



Bu maske cildin fazla yağını emer, yağ üretimini dengeler ve yağlandırmayan bir nemlendirici işlevi görür.



Malzemeler:



1/4 salatalık

1 yemek kaşığı öğütülmüş yulaf ezmesi

1 yemek kaşığı yoğurt



Uygulama:



Salatalığı yıkayın, soyun ve püre haline getirin. Bir kabın içinde diğer malzemelerle karıştırın. Pütürsüz, homojen bir karışım elde ettikten sonra karışımı yüzünüze sürüp 10 - 15 dakika bekleyin. Son olarak yüzünüzü soğuk suyla yıkayıp nazikçe kurulayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder