6 Mart 2017 Pazartesi

Avokado İle Hazırlanan Güzellik Maskeleri



Doğal yüz maskesi tarifleri uygulamayı seviyorsanız potasyum, demir, magnezyum, kalsiyum, bakır gibi cilt dostu minerallerin yanı sıra doymamış yağlar ve A, B, E ve K vitaminler içeren avokado ile hazırlanan güzellik maskeleri ilginizi çekebilir. Özellikle kuru ve hassas cilt yapısına sahipseniz bu maskelerden 1 - 2 tanesini seçip bir süre düzenli olarak (Haftada 1 kere iyi olur) uygulamanızı tavsiye ederiz.



Avokado Maskelerinin Cilde Faydaları





* Mağazalarda satılan güzellik ürünlerine göre daha güvenlidirler. Çünkü alerji vb. sorunlara yol açan kimyasal maddeler ve sentetik bileşenler içermezler.

* Yaşlanma sürecini yavaşlatırlar.

* Kuru ve hassas ciltlerle akneye meyilli ciltler üzerinde olumlu etkiler yaparlar.



Avokado Ve Yulaf Ezmesi İle Nemlendirici Maske



Kuru, gergin ciltleri mükemmel bir şekilde nemlendirir ve hasarlı cildi onarır.



Malzemeler:



1/2 olgun avokado

1/2 fincan yulaf ezmesi



Uygulama:



Yulaf ezmesini paketindeki talimatlara uygun bir şekilde pişirin. Avokadoyu püre haline getirin. 2 malzemeyi karıştırıp pütürsüz, sürülebilir bir maske elde edin. Maskeyi cildinize uygulayıp kuruyana kadar bekleyin. Bu genellikle 10 - 15 dakika sürer. Maske kuruyunca ılık suyla yıkayarak çıkarın. Son olarak cildinizi yumuşak bir havluyla nazikçe kurulayın.



Kuru Ciltler İçin Avokado Ve Bal Maskesi



Kuru ciltleri temizler, besler, yumuşatır ve nemlendirir.



Malzemeler:

1 adet olgunlaşmış avokado

1 yemek kaşığı bal



Uygulama:

Kabuğunu soyup çekirdeğini çıkardığınız avokadoyu bir kabın içinde ezerek kremsi bir hamur oluşturun. Balı da ekleyip ikisini iyice karıştırın. Maskeyi cildinizi yedirip 10 - 15 dakika bekleyin. Sonra yüzünüzü ılık suyla yıkayıp yumuşak bir havluyla kurulayın.



Nemlendirici Avokado Ve Yoğurt Maskesi 



Bu maske cilde adeta nem pompalar. Yoğurt, bakterileri öldüren laktik asit içerdiği için sivilceye eğilimli ciltler için de faydalıdır. Sade yoğurt biraz asidik olduğundan cildin pH dengesini iyileştirir. Cildiniz yağlıysa yağsız yoğurt kullanmanız daha iyi olur.



Malzemeler:



Olgunlaşmış bir avokadonun 1/4ü

1 çay kaşığı bal

1 çay kaşığı organik yoğurt



Uygulama:



 Soyup çekirdeğini çıkardığınız avokadoyu ezip hamur haline getirin. Bu hamura yoğurdu ve balı da ekleyip hepsini güzelce karıştırın. 10 - 15 dakika veya maske kuruyana kadar bekleyin. Sonra yüzünüzü ılık suyla maskeden arındırın ve yumuşak bir şekilde kurulayın.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder