7 Temmuz 2016 Perşembe

Ölüdeniz Belceğiz Plajı 2016






Haziran ayında Fethiye'de tatil yaparken 1 günümüzü yamaç paraşütü için çok müsait olan bir plajda geçirdik; Ölüdeniz Belceğiz Plajı. Buraya yüzmeye gidecek olanlara mutlaka deniz ayakkabısı almalarını tavsiye ederim, taşlar insanın ayağını fena acıtıyor. Babadağ eteklerindeki bu plajda kızımla güzel saatler geçirdik yine de, sıkıntımız bir bu oldu. Biz zaten hevesle ve mutlu olmaya hazır vaziyette çıkmıştık tatile, bunu da ayrıca tavsiye ederim. Ota boka takılmayınca daha keyifli oluyor insan, şahsen bunu daha erken öğrenmiş olmayı isterdim.











Fethiye yamaç paraşütü sevenler için ideal bir yermiş, biz yapmadık, aklımıza bile getirmedik açıkçası ama Belceğiz (Belcekız) Plajı'nda geçirdiğimiz süre boyunca yapanları izleme olanağımız oldu. Gökyüzünde süzülürken aşağısı nasıl görünüyordur acaba, insan neler hissediyordur, korkuyor mudur, yüreği ağzına geliyor mudur, eğleniyor mudur? İngilizce'de paragliding olarak geçen bu etkinlik kanat formu verilmiş paraşütlerle yapılıyor. Hatta, paraşüt olarak anılsa da, gökyüzünde süzülmenizi sağlayan o şeyleri kanat olarak düşünmek gerekiyormuş; paraşütle atlanıyor, bununla ise, havalanılıyor. İnternete bir göz attım da, yapanlar çok zevkli olduğunu söylüyorlar. Bunu 2 şekilde yapabiliyorsunuz: Yamaç paraşütü eğitimi aldıktan sonra single yamaç paraşütü tarzında, yani tek başına olarak veya eğitimli bir pilotla beraber uçarak; buna da tandem yamaç paraşütü deniliyor. İkincisine cesaret edebilir miyim acaba?








Belceğiz Plajı Ölüdeniz'in ölü kısmı değil, bu yüzden dalgalı olabiliyor. 2 şezlong ve şemsiyeye 20 veya 25 lira verdik, tam hatırlamıyorum şimdi. Sahilin arka tarafında bir sürü tesisler var, istediğiniz zaman birkaç dakikada onlardan birine ulaşıp karnınızı doyurabilir, buz gibi bir şeyler içebilirsiniz. Biz balık patates yedik, çok da lezzetliydi.










Tatil için Fethiye hayali kuranlara tavsiye edebileceğim yerlerden biri Çalış Plajı, sevdik biz orayı. Konaklamak için seçtiğimiz yerden yana da yüzümüz güldü, apart çok temizdi, burada dinlenmekten, uyumaktan, kahvaltı etmekten zevk aldık. Ten Apart Hotel, aklınızda olsun. 






















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder