10 Temmuz 2016 Pazar

Bir Tatlı Huzur İçin Sapanca







Özellikle İstanbul, Kocaeli ve Sakarya sakinlerinin bir tatlı huzur için sıklıkla ziyaret ettiği bir yer Sapanca. Gebze Cuma pazarından mesai arkadaşım Ersin Bey ve eşi birkaç gün önceki Ramazan bayramı tatili için buradaydılar ve kendisi ricamı gerçi çevirmeyip çok güzel Sapanca fotoğrafları çekmiş benim için. Bu yazıyı o fotoğraflarla süslüycem.









 Adapazarı'na 14, İstanbul'a 137 km. uzaklıktaki Sapanca Marmara Bölgesi'nin kısa tatiller ve romantik kaçamaklar için, stres atıp kafa dinlemek için en çok tercih edilen yerleri arasında yer alıyor. 16 km. uzunluğundaki Sapanca Gölü kıyısında yürüyüş yapmak, bisiklete binmek, hamağa uzanıp kestirmek, balık yemek insanın canına can katıyor.





























Küçük bir yer Sapanca, sessiz sakin yerlere özellikle düşkün değilseniz burada uzun süre kalmak size sıkıcı gelebilir. Ama birkaç gün beyninizi ve ruhunuzu dinlendirmeye ihtiyacınız varsa tatmin edecektir.















Bir yeşillikler beldesi olan Sapanca'da lüks oteller, SPA otelleri, kiralık villalar, butik oteller gibi konaklama tesisleri bulunuyor. İlçe günübirlik tatiller için ideal bir yer ama şöyle 1 hafta kalıp tazeleneyim, yenileneyim, dinlenip enerji depolayayım, hamak keyfi yapayım diyorsanız kalacak yer bulmakta zorluk çekmezsiniz. 










İlçe ufak ufak beton istilasına maruz kalıyor sanırım, bazı ziyaretçiler öyle yazmış. Ayrıca Arap ziyaretçi ağırlığı giderek artıyormuş. Böyle güzel manzaralı bir yerin içine edilmeyeceğini umalım. İnsanoğlu bir şeyleri değiştirip dönüştürme yeteneği arttıkça manyaklaşmasa keşke, bir parça yeşillik her zaman, herkese lazım. 










Sapanca'da gezilecek yerler konusuna girelim biraz da; Maşukiye var mesela. Ersin Bey hayat arkadaşıyla oraya da gitmeyi ihmal etmemiş. Maşukiye'de alabalık yemek büyük bir keyif, bunu yapmışlığım var. Arabanız varsa bu civarda gezilecek böyle güzel manzaralı, dinlendirici başka yerler de var aslında. İşte Ersin Bey'in telefonunun objektifinden Maşukiye fotoğrafları:
































Valla ben bu kadar güzel Sapanca fotoğrafları beklemiyordum herhalde, düzenlerken, eklerken kendim hayran oluyorum, ne hoş görüntüler yakalamış. Şehirden birkaç gün kaçmak isteyenler için ideal bir yer gerçekten. 






































































Bu güzel yerde göl veya dağ manzaralı bir otelde kalmak, güne zengin bir köy kahvaltısı ile başlamak, rüzgarın şarkısını duymak keyifli olmaz mı? Olur tabii. Olmuş da zaten, çiftimiz bu geziden pek memnun kalmışlar. Sefaları olsun.






























Hiç yorum yok:

Yorum Gönder