12 Mayıs 2016 Perşembe

Kumsalda Evlenme Teklifi Destanı






10.05 2016 günü saat 20.44 itibarıyla kumsalda evlenme teklifi destanı isimli yazıma başlıyorum. Bu ismi uygun gördüm, çünkü yazının en az 2000 kelime olmasına karar verdim.






























































Bu uzunlukta bir yazıyı 1 günün içinde de yazabilirim aslında ama hiç kasmadan, başka işlerimi ihmal etmeden yazmaya karar verdiğim için tamamlamak 3 - 5 günümü alabilir. Bu cümleyi de yazıp bırakıcam şimdi mesela ve bir film koyup takı yaparak seyredicem.
































































11.05.2016 saat 23.53: Yazının başına ikinci defa oturdum ve bu gece bir kısmını yazmak niyetindeyim. Yukarıya bir Tayland'da kumsalda evlilik teklifi fotoğrafı koymuştum, ikinci olarak da aynı teklifle ilgili bir fotoğraf ekleyeyim diyorum. İşte geliyor:







Bu teklifte özel bir organizasyon söz konusu değil. Naginah ve Petrit seyahat etmeyi ve fotoğraflar çekmeyi seven bir çift imişler. Bir gün Tayland'a gitmişler ve oradaki bir milli parkta dolaşırlarken erkek teklifini yapmış. Aşağıda göreceğiniz kumsalda evlenme teklifi organizasyonu  The Heart Bandits firması tarafından Amerika'da, Kuzey Carolina'daki bir plajda hazırlanmış.







Plajda yürüyüşe çıkan Tim ve Serene'in önüne önce kumlara yazılmış bir şiir, şişe içinde mesaj tarzında bir şiir gibi küçük sürprizler çıkmış. Bunlar olup bitecek şeyler hakkında belirgin bir fikir vermiyorlarmış. 

Daha sonra üstünde Tim'in Serene için yazmış olduğu bir şiirin olduğu bir sehpayla karşılaşmışlar. Tim şiiri kız arkadaşına okumuş ve beraberce pembe balonlarla (Serene pembe rengi seviyormuş) ve ikisinin fotoğraflarıyla dekore edilmiş özel bir alana varmışlar. 

Bir yandan da bir orkestra Chris Brown'ın Forever (Sonsuza Kadar) isimli parçasını çalıyormuş. Tim orada diz çökerek teklifini yapmış ve evet cevabını almış.









Benim fotoğraflarla hazırladığım kumsalda evlenme teklifi videoları var, şimdi onlardan ikisi gelecek. Dünyanın farklı ülkelerinden derlediğim bu tarz birkaç teklifle hazırlamışım bunu. Yazımın içinde bu tekliflerle ilgili fotoğraflar ve detaylar da yer alıyor.
















Yine bir the Heart Bandits organizasyonu olan aşağıdaki teklif ise San Diego'da, JR'dan Angie'ye gelmiş. Erkek gösterişli bir organizasyon istememiş, kız arkadaşı da, kendisi de basit şeylerden hoşlanırlarmış. İstediği sadece onun için hazırlanmış özel, küçük bir alanmış. Bir kayanın dibinde etrafında mumlar ve çiçek, üstünde 2 yastık, buz kovası içinde bir şampanya şişesi (Şampanyadır o herhalde), elmalar ve birkaç da çerçeveli fotoğrafın bulunduğu sade bir piknik ortamı hazırlanmış. Bir de tabela var ki bunun üstünde yazan "Angie my Cleo" sözleri Angie benim Kleopatra'm demek olsa gerek.


















Sırada Hayatımın Sürprizi ekibinin hazırladığı birkaç İstanbul'da kumsalda evlenme teklifi fotoğrafı var.Ülkemizdeki organizasyon firmaları çoğunlukla kumsalda altında şık bir şekilde dekore edilmiş bir masa bulunan bir çardak, bu çardağa doğru giden bir kırmızı halı, kumların üstünde fenerler ve mumlar şeklinde bir romantik evlenme teklifi ortamı hazırlıyorlar. 














Bunlara ayrıca Vip garson, canlı müzik, fotoğraf ve video çekimleri, teklif esnasında volkan patlatma gibi detaylar da ekleniyor. Bu tip organizasyonların hemen tamamı akşam saatlerinde yapılıyor bildiğim kadarıyla. Çünkü fenerlerin, meşalelerin romantik, ışıl ışıl bir hava vermesi için havanın kararmış olması lazım. 

Unutmadan; kumsalda küçük mumlarla içinde çiftin isimlerinin baş harflerinin yazılı olduğu bir kalp şekli oluşturulması da mümkün. İsteğinize göre başka şeyler eklenebilir veya çıkarılabilir, bunları firmayla konuşmak lazım tabii. 














Aşağıda Chad'i Megan'a "Benimle evlenir misin? derken görüyorsunuz. (Laguna Plajı - Kaliforniya)










12.05.2016 saat 01.58: Yazı 450 kelime kadar oldu, burada bırakıp yatmaya gidiyorum, çok uykum geldi. Bugün 1000 kelimeyi bulsa iyi olur diye düşünüyorum - bakıcaz.





12.05.2016 saat 08.33: Bu sabah bir arkadaşın evine kahvaltıya gideceğim ve bilgisayarı hiç açmasam mı diye düşündüm ama yazıcığıma 100 kelimecik olsun bir şeyler ekleyeyim diye açmaya karar verdim. Planladığımın yarısı kadar bile olmadı daha. Programıma Hintli bir kız olan Saadiya'nın erkek arkadaşı Brad'den aldığı teklifle devam ediyorum. 

Bu San Diego'da evlenme teklifi organizasyonu bir the Heart Bandits projesi. Bhangra dansçıları da yer alıyor bu projede, bunu okuyunca bhangra nedir diye küçük bir araştırma yaptım tabii ki. Bu küçük araştırmaların bana ne kadar zaman kaybettirdiğini bilemezsiniz ama yapılacak bir şey yok, yazı yazarken sıklıkla bilmediğim şeylerle karşılaşıyorum ve ne olduklarına şöyle bir bakıyorum çoğunlukla, aklına takılıyor insanın. 

Bhangra Kuzey Hindistan'a özgü, Pencap kökenli, pop tarzında bir müzikmiş. Bu dansa yönelik müziğin İngiltere ve ABD'de baya bir pazarı varmış. İşte söz ettiğim organizasyondaki dansçılar:










Organizasyonun hikayesi şöyle: Beraber yaşayan Brad - Saadiya çiftinden Brad çöpü dökme bahanesiyle dışarı çıkar ve o dışarıdayken kapı çalınır. Saadiya kapıyı açtığında kendisine bir buket çiçek en sevdiği renk olan mor renkte bir kağıda yazılmış bir not geldiğini görür. Dışarıda kendisini günü belgelemek üzere orada bulunan bir fotoğrafçı ve bir Limuzin beklemektedir. Limuzin onu sevgilisiyle sık sık gittikleri, sevdikleri bir kafeye götürür. 

Kafenin çevresine Brad'in onu ne kadar sevdiğini belirten ayaklı tabelalar yerleştirilmiş, arka odasına da ikisinin karşılaşmasını ve hikayesini anlatacak tarzda düzenlenmiş mor bir harita asılmıştır. 

Daha sonra yine Limuzine biner ve bu kez onu bekleyen bir sürat teknesinin olduğu bir iskeleye gider. Vardığı plajda onu mor eşyalarla hazırlanmış küçük bir piknik ortamı, dansçılar ve evlenme teklifi beklemektedir.



















12.05.2016 saat 09.09: Arkadaş aradı, çıkmak üzere olduğumu söyledim, yalan bu, daha üstümü değişmiş bile değilim. Ama yazı 700 kelimeyi geçti. Bilgisayarı kapatıp, acilen hazırlanıp evden çıkmam lazım. Hoşça kal blog, kendine dikkat et, görüşürüz.





12.05.2016 saat 13.01: Güzel bir kahvaltı ve güzel bir muhabbetten sonra eve geldim. Diyorum ki ben oturup bu yazıyı 2000 kelimeye tamamlayayım ve yayınlayayım. 

Bir İtalya'da evlenme teklifi organizasyonunun fotoğraflarıyla devam edelim, tam olarak Napoli Körfezi'nin güneyindki Capri Adasına bağlı Anacapri bölgesinde. Burada denize kadar inen 800 tane tarihi basamak varmış. (Phoenician Steps) Sözünü etmişken bir fotoğrafını da ekleyeyim:










Bu da Anacapri'den bir fotoğraf:










Ve işte David'in Adrian'a yaptığı kumsalda evlenme teklifinden fotoğraflar. 






















Sırada Andrew'un Alex'e yaptığı teklifin fotoğrafları ve videosu var. Çeviriyi doğru anlamayı başardığımı umarak hikayeyi anlatayım biraz. Andrew teklifini Amerika ve Kanada'da her yıl kutlanan özel bir gün olan Şükran Gününde yapmış. 

Kız arkadaşına onun ve ailesinin o gün yerel bir gazetenin yapacağı bir görüşme ve çekilecek fotoğraflar için özellikle şık giyinmeleri gerektiğini söylemiş. Şükran Günü sabahı Alex  görüşmenin yapılacağı ofise (Galiba) gelmiş. Orada kendisini organizasyonu görüntüleyecek olan bir fotoğrafçı ve kameramanla masanın üstünde bir gül ve kendisine yazılmış bir mektup bekliyormuş. 

Alex bu mektupla ve başka notlarla yönlendirilerek sonunda Rye Plajına gelmiş. Andrew orada, kumsalda, kırmızı güllerle çevrelenmiş büyük bir kalp figürünün ortasında onu bekliyormuş.































12.05.2016 saat 14.28; yazı 900 küsur kelime oldu, bu hedeflediğim kelime sayısının yarısına yakını demek. Bunu kumsalda evlenme teklifi destanını bugün bitirmenin şahane bir fikir olduğundan emin değilim aslında. Araştırıyorum, fotoğraflar arıyorum, yabancı sitelere bakıyorum, çevirileri anlamaya çalışıyorum; yoruyor. Ama durmuycam, bu oturuşta bitirmeye çalışıcam.









Saat 14.52; bilgisayarımda bir yavaşlama var, hatta yer yer donma belirtileri gösteriyor; sinir oldum. Ama biraz düzeliyor galiba. Böyle yaparsa nasıl bitiricem ben yazıyı? = ((










Programıma, bilgisayarım izin verir de devam edebilirsem tabii (Çok şükür düzeldi galiba) ülkemizdeki evlenme teklifi organizasyon firmalarından biri olan Sürpriz Perisi tarafından hazırlanmış kumsalda romantik evlenme teklifi organizasyonlarından fotoğraflarla devam edicem. 






















 Bir romantik evlenme teklifi daha geliyor şimdi, bir Kaliforniya'da evlenme teklifi hikayesi. (the Heart Bandits) Chris'in Amy'ye yaptığı bu teklif bir helikopter turu ile başlıyor. Amy bu sırada kumsala, kumların üstüne yazılmış ve etrafı en sevdiği çiçekler olan ayçiçekleri ile süslenmiş olan "Amy, I love you" yazısını görüyor ve çok şaşırıyor. 

Helikopter gezisi sona erince Chris ona sahilde bir yürüyüş yapıp yazıya daha yakından bakmayı öneriyor. Yarım saatlik bir yürüyüşten sonra kumsala varıyorlar ve orada üstünde "Amy, will you marry me?" (Benimle evlenir misin?) yazan kumdan kaleyle karşılaşıyorlar. Chris orada diz çökerek yüzüğü uzatıyor.























Kız arkadaşınızı sade ama sürprizli bir sahilde evlenme teklifi ile mutlu etmek istiyorsanız şişedeki mesaj sürprizini düşünebilirsiniz. Bunun için güzel bir mesaj hazırlamanız gerekiyor tabii. 

İnternette şişede aşk mesajı veya kişiye özel şişede mesaj tarzında bir arama yaparsanız bu sürprizi hazırlayabilecek siteler olduğunu görürsünüz - sizin istediğiniz mesajı kullanarak tabii. Şişeyi deniz kabukları, deniz taşları, posta pulları, kurutulmuş çiçek dalları gibi şeylerle süsleyen yerler de var. 

Bunu ayarladıktan sonra başka hazırlıklar da yapmanız gerekecek, şişeyi sevgilinizle yürürken karşınıza çıkacak şekilde bir yere koymanız ve bir şekilde güvenceye almanız lazım. Bunun için bir arkadaşınız yardımcı olabilir size mesela.






























12.05.2016, saat 16.47; Kelime Sayacı beni yanıltmıyorsa şişede mesaj ile evlenme teklifi hakkındaki paragraftan sonra yazı 1.297 kelime oldu. 2000 olması için daha 700 kelime yazmak lazım. Tarih ve saat şeyleri falan kullandım, bunu bir ölçüde telafi etmek için de fazladan 200 kelime yazalım desek, 900 kelime. Yazar mıyım? Baya daraldım ama karar verdim, yazıcam.










Başrollerinde Uğur Polat, Meryem Uzerli ve Murat Yıldırım'ın oynadığı Gecenin Kraliçesi dizisinin final bölümündeki sahnelerden biri de  bir Kartal'dan Selin'e kumsalda evlenme teklifi sahneleriydi.İşte teklifin videosu:












Sırada Honolulu sahillerinde yapılmış bir teklif var. Kevin'ın Christine'e yaptığı bu teklifte Disney masallarında kullanılmış ve simgesel anlamları olan eşyalar var, çünkü Christine Disney'e ciddi derecede hayranmış. 

Kumsala serpiştirilmiş yastıklardan birinin üstünde bir sihirli değneği simgeleyen bir değnek var mesela, bu Kevin'ın kız arkadaşının isteklerinin gerçekleşmesi için her zaman çaba göstereceği anlamına geliyor. Külkedisi Cinderella karakterinin cam ayakkabıları Kevin'ın hayatının kadınını bulduğunu sembolize ediyor. Yanında üstünde "Arayış sonunda bitti" yazan bir tabela var zaten.

 Yastıkların etrafında orkide yaprakları var ve bittikleri yerde yine orkide yapraklarıyla çevrelenmiş ve süslenmiş bir kalp bulunuyor, kocaman bir kalp. Erkek tarafı teklifini bu kalbin ortasında yapıyor.


















Şimdi göreceğiniz sürpriz evlilik teklifi organizasyonunun hemen ertesi günü bir de sürpriz düğün organizasyonu yapılmış the Heart Bandits tarafından. 

Bu sürprizler bir tatil için Teksas'tan Kaliforniya'ya gelen Bryan - Heather çifti için Malibu Plajı'nda hazırlanmış. 

Teklif çiftin yediği akşam yemeğinden sonra gelmiş. Bryan bir bahaneyle masadan uzaklaşmış. Az sonra tek başına kalan Heather'a bir not iletilmiş; come away with me (Benimle uzaklara gel) Bu Norah Jones'un bir parçasının ismi aynı zamanda ve teklif sırasında bir gitarist tarafından çalınıyor. 





Heather mumlar, fenerler ve çiçeklerle süslenmiş bir yoldan geçerek plaja, Bryan'ın onu beklediği yere inmiş. Fotoğraflardaki çiçeğin adı dünyanın en güzel çiçekleri listelerinde adı geçen calla lily çiçeği bu arada. Fotoğrafta göreceksiniz ama yine de 2 fotoğrafını indirdim, bakın şöyle bir şey:














Heather teklifi kabul etmiş ama ertesi gün için bir düğün planlandığından, bunun için 2 tarafın aile üyelerinin de gizlice oraya geldiğinden, fotoğrafçı ve kameramanların, kemancının falan ayarlandığından haberdar değilmiş. Ertesi gün birdenbire karşısına çıkmış bütün bunlar ve çift bir plaj düğünüyle evlenmişler.


















Düğünden birkaç fotoğraf da ekleyeyim bari Chloe Moore Photography tarafından çekilmiş bunlar.


















Şimdi bir vintage tarzı evlenme teklifi organizasyonu takdim ediciim size. O nasıl oluyor, organizasyonda nostaljik aksesuarların kullanılması tarzında oluyor mesela. 

Bazı insanlar geçmiş zamanlardaki yaşantılara, kıyafetlere, aksesuarlara, eşyalara falan daha bir düşkün olur. Kız arkadaşınız onlardan biriyse böyle bir teklif hoşuna gidecektir. Öyle olmasa bile gidebilir gerçi, çünkü romantik, güzel bir ortam söz konusu. 

Miami'de yapılan bu teklifi hazırlayan firma the Heart Bandits. Ortamı hazırlamak için oymalı, klasik tarz bir kanepe, çiftin eskitilmiş ahşaptan çerçevelere koyulmuş fotoğrafları, çiçekler, klasik bir komodin ve sehpa, bir de sandık kullanılmış. 

Sandığın içinde ne var dersiniz? Craig'in kız arkadaşı Lindsay'e okumak için yazdığı notlar ve ikisi için önemli olan ufak tefek hatıra eşyaları var. Tatlı bir muhabbetin ardından da teklif geliyor.






















Kumsalda romantik piknik tarzında bir evlenme teklifi yapmaya ne dersiniz? Bu bir organizasyon şirketi tarafından hazırlanabilir tabii ama kendi imkanlarınızla da bir şeyler yapabilirsiniz. 

Ortamı önceden hazırlayıp sonra kız arkadaşınızı ortaya getirebilirsiniz mesela. O sırada bir arkadaşınız hazırladığınız dekoru bekleyebilir. Veya siz orada bulunursunuz, sevgilinizi bir bahaneyle davet edersiniz. Ya da onu bir arkadaşınız getirir. 

Şöyle bile olur, kumsalda piknik yapma niyetinizden söz edersiniz ama aynı zamanda evlenme teklif etmeyi de düşündüğünüzü açık etmezsiniz. Yanınızda ona göre bir şeyler götürerek ortamı kız arkadaşınızın yanında hazırlarsınız. İşte size temin etmeniz gereken şeyler ve dekorasyonla ilgili birkaç fikir:










































Chris Melissa'ya bu tarz bir teklif yapmış San Diego'da. İşte fotoğraflar:






























12.05.2016, saat 20.30: Kumsalda evlenme teklifi konulu yazım 1.900 kelime oldu, biritmeye 300 kelime bir şey kaldı. Hala sıyırmadım, devam edebilirim. Veya hiçbir mecburiyetim olmadığı halde yazıyı bitiricem diye tutturduğuma göre sıyırmış da olabilirim. Eğer öyleyse sıyırmış biri için baya iyi yazdığımı düşünüyorum. Her neyse, cereyan kesilmesi ve ona benzer bir aksilik olmazsa bu yazı gün bitmeden ve yayınlanacak. Bu arada, var ya, 100 lira verseler bunu satmam. 


















Sıradaki evlilik teklifi Sarven'den sevgilisine geliyor. Bir the Yes Girls organizasyonu olan teklifin mekanı Kaliforniya'nın bir ilçesi olan Orange County. 










































Kumsalda pahalı evlenme teklifi konusuna da gireyim biraz. Ekonomik durumunuz iyiyse dünyada lüks tarzda bir teklif yapabileceğiniz bir sürü yer var. Onlardan birkaç örnek vereyim yazının sonuna doğru. Sonuna doğru evet, inanamıyorum ama öyle. Azmettim yaptım. Yani başarmak üzereyim, az kaldı. 

Aşağıda göreceğiniz fotoğraf Meksika'da bulunan Las Ventanas al Paraiso (Cennet Pencereleri) adlı mekanın plajından.










Burası Maldivler'deki Velassaru Adası. Bu fotoğrafı daha önce de görmüş ve beğenmiştim. Kumun içine kale yapar gibi romantik akşam yemeği ortamı hazırlamışlar. 










Maldivler deniz ve güneş tatili yapmak için de, balayı için çok tercih edilen bir yer. Aşağıdaki fotoğrafların ikisi de oradan. Mekanların isimleri sırasıyla Jumeirah Dhevanafushi ve Dusit Thani Maldives.














Bu fotoğraf Bora Bora Adarı'ndan. (Hilton Bora Bora Nui Resort)










Burası da Turk ve Caicos Adaları. (Grace Bay Club)










Sırada İngiltere Cornwall'de, Watergate Bay plajında Yusuf - Roshni çifti için yapılmış bir kumsalda evlenme teklifi organizasyonu geliyor. Fotoğraflarda romantik bir evlenme teklifi denilince akla gelen bütün unsurların bulunduğunu göreceksiniz; altında bir kanepe olan beyaz bir çardak, mumlar ve fenerler, ayaklı bir mangalda yanan ateş, çiçek...


















12.05.2016 saat 22.06; yazı yanılmıyorsam 2.200 kelimeye yaklaştı ki yanılıyorsam da umurumda değil artık, yayınlıyorum. Yayınlıyorum evet, yayınlamak istiyorum ama şöyle bir sorun var; yayınlamanın bir hareketime kaldığına inanmakta zorluk çekiyorum. Tamam mı şimdi, bitti mi bu yazı, amaçladığım kadar oldu mu? Ya yayınlanmazsa? Deniyorum...










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder