9 Ekim 2020 Cuma

Portakal Kabuğu Nasıl Kurutulur?

Yağlı - akneli ciltler için portakal kabuğuyla hazırlanan maskeler konulu bir makale yazarken aklıma geldi blogum için de "Portakal kabuğu nasıl kurutulur?" diye bir yazı yazmak. Hemen onu bırakıp buna geçtim, aylardır bir şey eklememişim, yazık benim bloguma; bi yüzünü güldüreyim.

























Portakal kabuğunu kurutmak için uygulanabilecek birkaç yöntem var, hepsi de basit. Başlangıçta şunları yapmalısınız:

*Meyveyi yıkayıp kurulayın. Yıkarken fırça kullanırsanız iyi olur, böylece kabuğun pütürlü yüzeyindeki kirleri iyice çıkarmış olursunuz. Yıkadıktan sonra bir süre sirkeli suda bekleten de var, onu siz bilirsiniz artık. 

*Kabuklarını soyun. Bu sırada, meyvenin üstünde beyaz kısımlar oluyor ya, onları oldukları yerde bırakmanız gerekiyor. Bu beyazlar kabuğa geçerse bıçakla temizleyin. Bunu yapmazsanız kabuklar düzgün kurumaz ve acı bir tatları olur. 

Daha sonra yapabileceğiniz şeylere gelelim:



*Bir tepsiye kağıt veya bez havlu serip kabukları üstüne yayın. Tepsiyi güneş alan bir yere ya da nem almayan ılık ve kuru bir yere koyun. Kabukların bu şekilde kuruması 3 gün veya daha fazla sürebilir.

*Yukarıdaki sözü geçen tepsiyi kaloriferin üstünde bekletmeyi de tercih edebilirsiniz. 

*Bir kaynakta da portakal kabuğunu kurutmak için hava almayan bir kabın içinde kurutana kadar bekletme yöntemiyle karşılaştım.

*Bir de fırında portakal kabuğu kurutma yöntemi var. Bunun için kabukları fırın tepsisine dizip kurumaya bırakıyorsunuz. 200 derecede 25 - 30 dakikada kuruyorlarmış. 

Bu yöntemler mandalina kabuğu kurutmak ve limon kabuğu kurutmak için de geçerli. Greyfurt ve turunç da olur. Turunçgillerin hepsi için kullanılabilir.


Kurutulmuş Portakal Kabuğu Kullanım Alanları


* Pasta, kek, tatlı, kurabiye aroması olarak

* Limonata, kokteyl, buzlu çay, smoothie gibi içeceklerde

* Marinasyon için

* Ev yapımı güzellik maskeleri için

* Eve güzel bir koku vermek için hazırlanan karışımlarda

Portakal Kabuğu Çayı Nasıl Yapılır?

Sıcak suya 1 çay kaşığı portakal kabuğu, biraz da şeker veya bal ekleyerek hazırlayabilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder