Bu aralar yiyecek ve içecek fotoğrafçılığı veya yemek fotoğrafçılığı olayına taktım ve zamanım olsa bu konuda üst üste yazılar yazar, dizi dizi yemek fotoğrafları içeren foto galerileri hazırlarım. Başka işlerim de olduğundan o kadarına zaman yok ama arada bir şeyler yazmaya çalışmak niyetindeyim.
Bu yazıda sizi Giulia Scarpaleggia fotoğrafları ile tanıştıracağım. İtalya Toscana'da doğup büyümüş bir yemek tarifleri yazarı ve yemek fotoğrafçısı kendisi. Orada, kırsal kesimde bulunan aile evinde aşçılık dersleri veriyor. Aşağıda 2020 yılbaşı masaları için hazırlamayı planladığı yılbaşı kurabiyeleri ve atıştırmalıkların fotoğraflarını göreceksiniz.
Şimdi ricotta peynirli kırıntı kek fotoğrafları geliyor.
Giulia'nın Juls' Kitchen isimli bir blogu var, orada yemek tarifleri ve hikayeleri paylaşıyor. Toscana'dan doğa fotoğrafları falan da yer alıyor blogunda.
İngilizcem zayıf olduğundan yemek isimlerini tam olarak çevirmekte zorlanıyorum bazen. Aşağıdaki fotoğraflar kurutulmuş papatya ve kirazla panna cotta tarifine ait. Yapabileceğim en iyi çeviri bu.
Sırada fasulyeli pesto sosu ile bu sosla ve taze otlarla servis edilen bir makarna tarifine ait fotoğraflar var.
Mürver çiçeği kremalı çilekli tart alır mıydınız?
Farklı ülkelerin mutfaklarında adını - tadını bilmediğimiz ne yiyecek, içecek ve tatlı çeşitleri vardır kim bilir. Ben kan portakalı ve rezene salatası diye bir şey olduğunu ilk defa duyuyorum mesela.
Küçüklüğünden beri yemeklere ve yemek pişirmeye ilgi duyan Giulia Scarpaleggia gençlik çağlarında polis veya orman görevlisi olmayı hayal edermiş. İletişim ve Medya Çalışmaları alanında yüksek lisans yapan Giulia bir süre başka işlerde çalışmayı denedikten sonra yemek tarifleri icat etmenin, denemenin ve yiyecek ve içecek fotoğrafları çekmenin kendisi için en ideal iş olduğuna karar vermiş. İşini eşi Tommaso ile beraber yürütüyor.
Aşağıdaki fotoğraflar Giulia'nın yılbaşına özel lezzetler arşivinde yer alıyor. Blogunda bunları ev yapımı yılbaşı hediyesi olarak tasarladığını yazmış.
Bu baharatlı domates reçeli domates küspesi, şeker, elma sirkesi, kimyon tozu ve taze acı biberle hazırlanıyor. Giulia bunu düğün yemeği sırasında konuklarına ikram ettirmiş.
Bu ricotta peynirli mantı da Giulia'nın düğün menüsünden.
Bu gül yaprağı şurubu 300 gram gül yaprağı, 1 litre su, 1 kg şeker ve 1 adet organik limonla hazırlanmış.
Bomboloni ne demek, biliyor musunuz? Ben yeni öğrendim bir İtalyan donutu türü olduğunu. İtalyan usulü bir nevi tatlı çörek, yani.
Giulia'nın özel günlere özel tarifleri de var. Aşağıdakiler Sevgililer Günü için çikolatalı tatlı tarifleri arşivinde yer alıyor.
Artık yazmaya son veriyorum ama daha epeyce fotoğraf ekleyeceğim. Sonra da yazıyı yayınlayıp bugün yazmayı planladığım diğer makalelerden birine başlayayım diyorum. Ziyaretiniz için teşekkürler, yine gelin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder