14 Kasım 2017 Salı

30 Ünlü Dekoratörden 30 Ev Ofisi / Çalışma Odası Dekorasyonu Örneği





 30 profesyonel dekoratörün çalışmalarından seçtiğim ev ofisi ve çalışma odası dekorasyonları hakkındaki bu yazı, bu seri yazıların sondan bir öncekisi olarak bu sanırım. Bundan sonra bir de oturma odası dekorasyonu konulu yazı yazayım, gitsin bu iş aklımdan.






























































Yukarıdaki fotoğraf bir Tom Callaway çalışmasını gösteriyor ki kendisinin ev dekorasyonu çalışmaları hakkında da yazmıştım daha önce. Aşağıdaki eklektik çalışma odası dekorasyonu ise Tara Shawn Design tarafından gerçekleştirilmiş. Benim için fazla klasik gibi ama evden makale yazarlığı yapan biri olarak kendimi masada biraz yazı yazdıktan sonra dinlenme koltuğunda kahvemi içerken ve gözlerim yorulunca da telefonumun saatini 20 - 30 dakika kurup soldaki banka uzanmış kestirirken hayal edebiliyorum. Fotoğrafta tamamı görünmüyor ama uzanabileceğim bir şey o sanırım.







Bu modern tarz home office dekorasyonu Michael Haverland tarafından yapılmış. Bölmeli duvarlar hoşuma gitti. Çalışma masası da güzel ama benim dağnığımı toparlamaya yetmez. Küçük bir kısmı görünen sağdaki dolapta not kağıtlarımı ve defterlerimi, kalemlerimi, tokalarımı, birtakım fiş ve faturalarımı, gözlük kılıfımı, kağıt mendillerimi ve başka ıvır zıvırlarımı koyabileceğim bir sürü yer olduğunu umuyorum, teşekkür ederim.







Bu Sigmar London çalışması da fena görünmüyor. Bir sürü rafı ve kapalı bölmeleri olan köşeli dolap çok işe yarar. Kapalı bölümlerine takı malzemelerimi koyabilirim. Masa biraz kaba ve karanlık görünüyor ama büyük olması güzel. Üstüne bir şeyler koyarım, koyarım, sonra o dağnığa sinir olup birkaç tane kutuya tıkarım ıvır zıvırı, sonra da kutuların içinde bilmem neyi bulmak isterken fenalık geçiririm, üstelik bulamayabilirim de. Bir ara gidip alakasız bir yere koymuşumdur mutlaka. Bir keresinde aradığım sigaralar buzluktan çıktı, kızım yanımdaydı, bunu asla unutmayacak - unutturmayacak. = (








Kips Bay Decorator Show House  diye bir şey duymuş muydunuz? Tanınmış iç mekan tasarımcılarının her yıl Manhattan'daki lüks bir evde yaptıkları gösterinin ismi bu. Aşağıdaki fotoğraf, birçok tasarım meraklısının takip ettiği bu proje kapsamında 2016'da yapılan bir çalışmanın fotoğrafı.









Gösteri aşağıya doğru devam edecek. Bazılarını beğenmezsiniz, bazıları için de "Ah, keşke böyle bir çalışma odam olsa" dersiniz herhalde. Göz zevkinize hitap edecek, size fikir verecek en azından birkaç örnek çıkacağını umuyorum. Bu tip yazılara devam ediciim, ilginizi çekiyorsa yine beklerim. Ziyaretiniz için teşekkürler.






(Gideon Mendelson)







(2Michaels)







(Boyd Design)







(Devas Design)







(Peter Pennoyer Architects)







(Ezralow Design)







(Jeff Andrews Design)





          (Fawn Galli Interiors)                                                       (Alyssa Kapito Interiors)  







             (NH Design)







            (Tamara Eaton Design)       







       (Summer Thornton Design)








(Giannetti Home)







(Cullman & Kravis)







(Studio Dykas)







(Helen Green Design)







(Shawn Henderson Interior Design)







(Drew McGukin Interiors)







(Fiona Barratt Interiors)






(Emily Summers Studio)





(Powell & Bonnell)





(Carden Cunietti)





(Sara Story Design)





(Ashe + Leandro)





(Angie Hranowsky)



Ev dekorasyonu fikirleri için tıklayın




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder