7 Kasım 2017 Salı

25 Fotoğrafla Country Tarzı Ev Dekorasyonu Fikirleri (Tom Callaway)





Hoş geldiniz sayın ziyaretçi. Profesyonel bir iç mekan tasarımcısı olan Tom Callaway  tarafından tasarlanmış country tarzı ev dekorasyonu fikirleri ile karşınızdayım bugün.Gösteriyi kendisi ve ekibi tarafından yapılmış bir kır evi dekorasyonu çalışmasıyla başlatıyorum. Burası bir Tudor tarzı ev örneği. 1485 - 1603 yıları arasında İngiltere'de saltanat sürmüş olan Tudor hanedanından almış olan bu tip evlerin karakteristik özellikleri geniş bacaları, dik çatıları, duvarlarına uygulanmış ahşap işçiliği ve ince uzun pencereleri imiş. Country tarzı dekorasyon fikirlerini seviyorsanız bu fotoğraflar hoşunuza gidecektir sanırım.







Country tarzı dekorasyon göze batmayan, natürel renkler, ahşap mobilyalar, doğal döşemelik kumaşlar, çiçek ve ekose deseni, mümkünse bir şömine, vintage tarzı eşya ve aksesuarlar demektir. Amaç mekanlarda huzurlu, dinlendirici, insanın aklına mutlu bir aile yaşantısını getiren bir görünüm oluşturmaktır. Burası taşra ortamındaki büyük bir kır evi ama isterseniz yaşadığınız apartman dairesinde de bu havayı yaratabilirsiniz.











Raflara, örtülere, fincanlara bakar mısınız, hep nostailjik şeyler. Country dekorasyon tarzında döşenmiş mekanlarda biraz romantik, eski bir tip bir hava vardır. Beyaz, kem, bej tonları çok kullanılır.
























































 İşte güzel bir country tarzı çocuk yatak odası örneği. 










Yukarıda bu ev için Tudor stili ev demiştim ya. Dışarıdan görünüşü böyle işte. 


















Thomas Callaway tarafından yapılmış bir başka country tarzı ev dekorasyonu örneği gelecek şimdi de. Mekan 1930'lardan kalma bir bungalov. 












Hasır da bu dekorasyon stilinde sıklıkla kullanılan malzemeler arasında yer alıyor.









Bu country tarzı yatak odası dekorasyonu örneğinde de gördüğünüz gibi ana renkler nötr renklerdir, çoğu zaman toprak rengi tonlarıdır.  Yastık, örtü, biblo, vazo gibi detaylarda daha canlı tonlar kullanılarak bu görünüme renk katılır.







 Ailenizden kalmış, eski dönemlere ait örtü, sandalye, komodin, tabak vb. eşyaları kullanabileceğiniz bir dekorasyon türüdür bu. Veya eski eşya satan mağazalarda bu tip parçalar arayabilirsiniz. Dekorasyonda country tarzı bir yönüyle vintage tarzı dekorasyon demektir aynı zamanda. Eskitilmiş görünümlü eşyalara, nostaljik aksesuarlara mutlaka yer verilir.







Burası da bungalovun bulunduğu bahçe, oof of! İnsanın canı bahçeli ev çekiyor bakarken.








Country tarzı dekorasyon hakkında detaylı bilgiler için tıklayın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder