10 Ağustos 2017 Perşembe

Işıltılı Bir Cilt İçin Kivi Ve Avokado Maskesi







Meyvelerdeki vitamin ve mineraller hem vücudumuzun sağlıklı olmasını, hem de aynada güzel, berrak ve ışıltılı bir cilt görmemizi sağlayacak besin maddeleri içerir. Ayrıca, yüzünüze bir meyve maskesi uyguladığınız zaman yayılan doğal parfüm spa etkisine benzeyen bir etki yaparak cildi rahatlatır. Sağlıklı, organik meyveler cilt güzelliği için kullanabileceğiniz ekonomik ve etkili gıda maddeleridir. Aşağıda tarifini göreceğiniz kivi ve avokado maskesi, düzenli olarak uyguladığınız takdirde cildinize çeşitli faydalar sağlar.


































































Bu faydalara geçmeden önce tarifi vereyim:



Malzemeler:



1 adet avokado

1 adet kivi

1 çay kaşığı bal



Uygulama:



Meyveleri soyup ezin ve ortaya pürüzsüz bir macun çıkıncaya kadar birbirine karıştırın.

Balı ekleyip tekrar karıştırın.

Malzemeler iyice karıştıktan sonra maskeyi yüzünüze ve boynunuza yayın.

Yarım saat bekleyin.

Cildinizi bol suyla durulayıp nazik hareketlerle kurulayın.

Son olarak nemlendiricinizi sürmeyi unutmayın.



Maske bütün cilt tipleri için uygundur ve haftada 1 kere uygulanabilir.



Kivi Ve Avokado Maskesinin Cilde Faydaları



Avokado erken yaşlanma belirtilerine yol açan serbest radikallerle savaşan maddeler barındırır. İçerdiği oleik asit sayesinde hasar görmüş cilt hücrelerinin toparlanmasına yardım eder ve tahriş olmuş cildin yatışmasını sağlar. Avokadonun içeriğinde cilt sağlığı için önemli olan C ve E vitaminleri de bulunur.



Kivi deriyi güçlendiren ve canlandıran maddeler içerir: C vitamini, E vitamini ve antioksidanlar. Ayıca Omega 3 yağ asitleri barındırdığı için serbest radikallerin yol açacağı hasarı azaltır, cildi yumuşatır, aşırı sebum üretimini engeller ve sivilcelerin azalmasına yardım eder.



C vitamini cildin sağlam ve esnek olmasını sağlayan kolajen içerir. E vitamini ışıltılı bir cilt için gereklidir. Cilt hücrelerini nemlendirir ve yeniler.



Meyve maskeleri uygulamadan önce cildinizi iyice temizlemelisiniz. Ölü derileri giderecek hafif bir peeling yaparsanız maske daha etkili olur. Kullandığınız malzemeleri birbirine mükemme bir şekilde karıştırmaya dikkat etmelisiniz. Hazırladığınız maske cildinizde durmayacak kadar akıcı görünüyorsa bir parça yulaf ekleyebilirsiniz. Akma ihtimaline karşı eski bir üst giymeniz de iyi olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder