17 Haziran 2017 Cumartesi

Kuru Ciltler İçin Avokado Ve Bal Maskesi



Cildinizin kuru ve pul pul olmasından şikayetçiyseniz aşağıda tarifini vereceğim avokado ve bal maskesi yüzünüzü güldürebilir. Maskenin içeriğinde Hindistan cevizi yağı da var ki ben bu yağı bir süredir direkt olarak cildime sürüyorum ve iyi bir doğal nemlendirici olduğu kanısındayım.





Malzemeler:



Olgun bir avokadonun yarısı

1 çay kaşığı Hindistan cevizi yağı

2 çorba kaşığı bal



Uygulama:



Avokadoyu iyice ezerek pürüzsüz, kremsi bir hale getirin. Sonra diğer malzemelerle karıştırın. Elde ettiğiniz maskeyi, göz çevresine yaklaştırmamaya dikkat ederek cildinize yayın. 10 - 15 dakika bu şekilde bekleyin. Son olarak cildinizi bol ılık suyla yıkayarak maskeden arındırın.



İçeriğindeki Malzemelerin Cilde Faydaları:



Avokado cildin ölü hücrelerden kurtulmasına yardım eder, böylece daha aydınlık, duru ve temiz görünmesini sağlar. Cildi nemlendiren bileşenler içerir. Birçok kozmetik ürününün içeriğinde kullanılan bir meyvedir. Donuk ve kuru cildin sağlıklı, ışıldayan bir cilt haline gelmesine yardım eder.



Hindistan cevizi yağının içinde cildin sağlıklı olmasına yardımcı olan vitamin ve mineraller bulunur. Kuru cildine doğal yollarla bakım yapmak isteyenler bu yağı direkt olarak da kullanabilirler. Yüzünüze, boynunuza, vücudunuza sürebilirsiniz.



Doğal nemlendiriciler başlıklı listelerin hemen hepsinde görebileceğiniz bir gıda maddesi olan bal, iltihap önleyici ve bakteri öldürücü maddeler içerdiğinden siyah nokta ve sivilce sorunlarının giderilmesine de yardım eder.



Avokadoyla hazırlanan güzellik maskeleri için tıklayın








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder