28 Eylül 2015 Pazartesi

Sanıyor Musun Ki Ben Duygusuz Hayvanın Tekiyim?


Dizideki adam söyledi şimdi, sanıyor musun ki ben duygusuz hayvanın tekiyim, dedi; ben kendi kendime yok, sanmıyorum ben, eminim dedim ama karısı öyle demedi, çok sinirlendim. Kadın kendisinin ilk evliliğinden olan 2 kızından büyük olanını ısrarla ve bazen şiddetle taciz eden, küçük kızını da yine taciz etmek için sıraya koyan ikinci kocasını her an yeniden bağrına basabilir, deli olucam! Her an adama gitmesin diye çay ve börek falan teklif edebilir. Böylesine Renkli Pasta Sepeti sitesinde veya Zülal'in Haber Seyri bloğundaki tariflerden birini yapacaksın ama ufak bir değişiklikle, içine arsenik falan katarak mesela. Fakat kadın normal, zararsız bir börek yapacak korkarım ki. Ölücem kahrımdan yahu. = '(

Kırgın Çiçekler diye bir dizi var, ondan söz ediyorum.

Binkelam için veya Bir Kız Bir Ana için ya da başka bir bloğum için yazılar yazarken, bu arada, evet, blog çok bende; sosyal medya platformlarında tanıtım yaparken falan salonda isem televizyon hep açıktır. Bazen film koyarım, aslında film koymak çok saçma çünkü bir yandan çalıştığım için güzelim filmlerin boşa gittiği oluyor ama bazen TV programlarına tahammül edemiyorum n'apiim. Neyse işte, şimdi de bu dizi açık.

Bu konuda bir şeyler okumuşluğum var benim, aile içi cinsel istismar (Ensest) olarak adlandırılan mendebur ötesi durum düşündüğümüzden daha yaygın bile olabilir hatta - ne var ki kol kırılsın yen içinde kalsın şeysi yüzünden veya ne bileyim başka sebeplerle; açığa çıkmıyor. Dizideki güzel genç kızlardan birinin başına gelen de bu işte, üvey babası olacak şerefsiz (Afedersiniz) pis bıyık onu taciz ediyor, annesi kızı yetiştirme yurduna veriyor ve kocasının yaptıklarını asla kabul etmiyor. Yarabbi, adamın arkasından gözleri dolmuş vaziyette bakıyor, çağırdı-çağıracak, sen bu modeli beni deli etsin diye mi yarattın!

Şimdi bu konudaki yazılara bir göz attım, bazı vakalarda, 13-14 yaşındaki çocukların olayları abartması veya iftira atması da söz konusu olabilirmiş. Uzmanların bunu tespit etmek için yöntemleri vardır sanırım. Neyse, bu dizide kızın taciz edildiğini ve davasında baştan aşağıya haklı olduğunu görüyor insan, bir de, annesinin adama nasıl kolayca aldandığını görüyor. Kadın o kadar salak biri imiş gibi sunuluyor ki kızmamak mümkün değil. Bir yandan çaresiz, işsiz, parasız bir kadın bu...da...Aman Yarabbi o da ne, demin adam kadına gitmemi istemiyorsan kızın da gelip benden özür dileyecek demişti, kadın şimdi kızına gitti bu konuda ısrar ediyor.

Sanıyor musun ki ben duygusuz hayvanın tekiyim, ha? Sen duygusuz bir hayvanın önde gidenisin, karın da süzme salak! Sanıyor musunmuş? Ne sanıcam, ben eminim gayet.

6 yorum:

  1. Ah yavrum,öyle güzel bir yazıya vesile olmuş ki bu film.Kapalı kapılar ardında neler yaşanıyor ve ne acıdır ki bu çok yakınınızsa gerçekten,ebeveynine söylemek de yardım istemek de büyük karışıklığa sebep oluyor.Bazı aileler bunu içlerinde hallediyorlar, bu duyguya kapılan yakınlarının yardım almasını sağlıyorlar.Ama taciz edilen kişi bunu asla unutmuyor.Bu filmdeki karakterler gerçekten atipikmiş. Sonunda bir mesaj olmalı,zira böyle bir olayın hoşgörülmesi mümkün olamaz.Bir hastalıktır ve tedavisi olmalıdır.Yoksa fail aday aramaya devam edecektir,güdüsel bir şey diye düşünüyorum ve bizzat şahit oldum.Çok üzücü.Sevgiyle kal canım.Ece ablan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kadının kocasına gösterdiği hoşgörü beni hasta ediyor Ece Hanım, neredeyse adama hınç duyduğum kadar hınç duyuyorum ona da, insan bu kadar mı salak olur? Siz de sevgiyle kalın.

      Sil
  2. çok iğrenç durumlar görüyoruz ne yazık ki...bende çoğu zaman çoğu kişiye sen bir duygusuz hayvansın demek istiyorum ama olmuyor...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dizide seyretmesi bile sinir bozucu, yaşaması nasıl olur düşünemiyorum buna benzer şeyleri. Hepimizin etrafında var öyle bir şeyler söylemek istediğimiz insanlar, kendinizi yalnız hissetmeyin. = )

      Sil
  3. Konu çok üzücü maalesef.. Gönül ister ki olmasın böyle şeyler... Olunca da bastırılmasın.. Küçüğün suçu değildir ki...
    Arsenik olayına taktım kafayı.. Haketmiş olabilirler..:) Kadının kocasını yeniden bağrına basması bana da kahredici geldi...:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayır, tacize uğrayan kız bir de ağır, olgun bir model ki yaşına göre; annesi ona karşı nasıl o iti (Af edersiniz) tutar, aklım almıyor. Takıntılı aşk diye bir mevzu var, belki de kadına ondan olmuştur. Yine de insanın çocuğuna böyle bir şey yapılmasına karşı kör olacak kadar tutkun olmasını anlamıyorum.

      Arsenikli kolay pasta falan yaparsanız ben erkeğe memnuniyetle ikram ederim. : D

      Sil