20 Kasım 2018 Salı

Evde Yılbaşı Partisi İçin 50 Fikir



Yılbaşı gecesini ev ortamında geçirecek olanlar için birbirinden güzel ve renkli evde yılbaşı partisi fikirleri derledim sayın ziyaretçiler.































Güzel bir yılbaşı ağacı, kozalaklar, mumlar, çiçekler, örtüler, çam dalları, yılbaşı süsleri ve hediye paketleriyle evinizin tamamını veya bir kısmını ışıl ışıl bir parti ortamına çevirebilirsiniz. Yazının içindeki fotoğrafların size ilham vereceğini umuyorum.


Güzel bir yılbaşı dekorasyonu hazırlamak için yapabileceğiniz şeyler evin büyüklüğü, partide kaç kişinin olacağı gibi unsurlara göre değişir. 

Süsleme için nasıl bir renk paleti kullanacağınızı belirlemek işinizi kolaylaştırır. Partiye çocuklar da katılacaksa belli bir alanı onlara hitap şekilde düzenlemek iyi olur. Dubleks bir evde yaşıyorsanız merdiven süsleme fikirlerini gözden geçirmenizi tavsiye ederiz; öyle güzel şeyler var ki.






Yılbaşı masaları için kullanılan geleneksel renkler kırmızı ve yeşildir ama bu bir zorunluluk değil. Zevkinize ve evinizin dekorasyonuna göre farklı renkler de kullanabilirsiniz.  

Evde yeterli bir yemek takımı varsa yenisini almaya gerek yok elbette. Fakat bu takıma uygun süs eşyaları ve aksesuarlar alabilirsiniz.




Aşağıdaki fotoğrafta aynanın üzerine kar tanesi figürleri çizilmiş olduğunu göreceksiniz. Çam dalları, renkli yılbaşı çorapları ve hediye paketleriyle dolu hasır bir sepet bir araya gelince ortaya abartısız ve güzel bir evde yılbaşı partisi ortamı çıkmış. 


Bol miktarda sahte karla koyu kırmızı topların yarattığı kontrast, bir yılbaşı ağacını aşağıda gördüğünüz havaya sokuyor.


Standart olarak, yılbaşı hediyeleri yılbaşı ağacının altına yerleştirilir. Peki, ağacınız yoksa ne yapabilirsiniz? Hediye paketlerini kitaplığın veya vitrinin raflarına yerleştirebilirsiniz mesela. Bu uygulamada, uyumlu bir görünüm elde etmek için bütün hediyeler altın rengi kağıtlara sarılmış ve paketlerin üstüne siyah, beyaz ve gümüş rengi süslemeler yapılmış. Birkaç çelenk ve aksesuarla da görünüme renk katmış.


Klasik bir yılbaşı partisi ortamı hazırlamak için ekose desenini kullanın. Tek bir desene aşırı yüklenmek iyi sonuç vermez; farklı boyut ve renklerdeki desenleri eşleştirmekten korkmayın. Yılbaşı ağacını ekose desenli bir şeritle sarıp metalik, düz renkli toplarla süsleyin. Ekose desenini yılbaşına dahil etmenin en ekonomik ve zahmetsiz yolu ağacın altına koyacağınız hediye paketleri için kullanmaktır. 2 -3 farklı desende hediyelik paket kağıtlarıyla biraz da düz renkli kağıt alın. Hediyelerin bir kısmını kareli kağıda sarıp düz renk kağıtları paketi süslemek için kullanın, bir kısmında da bunun tersini yapın. 


Hediye paketlerine rustik bir hava vermek için dekoratif yeşillikler kullanabilirsiniz. 


Basit ama şık bir yılbaşı dekoru fikri olarak çarpıcı paket kağıtlarına sarılmış hediyeleri merdiven basamaklarına serpiştirebilirsiniz.


Geleneksel dekor fikirlerine biraz orijinallik, kişilik katmak için düşünün. Hazırladığınız parti ortamına renk katacak fikirler üretmeye çalışın. Avizeye süs eşyaları asmaya ne dersiniz mesela? Uygulanması kolay bir fikirdir ve ortama harika bir renk katar.


Kapılara, masaya, çekmecelere klasik yılbaşı renkleri olan kırmızı ve yeşil renklerle yapılmış püsküller asabilirsiniz. 


Daha büyük her zaman daha iyi anlamına gelmez. Kocaman bir çam ağacı kullanmak zorunda değilsiniz, küçük bir ağacı da tercih edebilirsiniz. Hem evde çocuklar varsa ağacın süslenmesine katkı yapmaları daha kolay olur. Bu durumda kolayca kırılacak süsler kullanmamaya dikkat edin.


Google'a kağıttan yılbaşı ağacı yapmak veya origami yılbaşı ağacı yazarak aşağıdaki güzel süsleri nasıl yapacağınızı öğrenebilirsiniz. Yemek takımıyla uyumlu olan birkaç tanesi masaya yerleştirilebilir, dekoratif aksesuar olarak sağa sola serpiştirilebilir. 


Kavanozlara su doldurun ve içlerine ister Avrupa'daki Noel süslemelerinde çok kullanılan çobanpüskülü bitkisini, dilerseniz başka bir bitkiyi koyun. Daha havalı bir görünüm için yüzen mumlar da ekleyebilirsiniz.


Çam dalları ve kırmızı kurdelelerle İskandinav tarzı bir avizeye benzeyen bir süs hazırlayarak davetlileri kokteyl masasına çekebilirsiniz.


İşte size güzel bir "Kendin yap yılbaşı çelengi" alternatifi: Boş bir çelenk alın. Eski mücevher kutusu tarzında küçük kutuları paket kağıdıyla ambalajlayıp fiyonklarla süsleyerek hediye paketi havası verin. Sonra bunları sıcak tutkal tabancasıyla çelenge sabitleyin. Saten bir fiyonk ekleyin ve dış kapıya veya başka bir kapıya asın. 


Mumlar ve çiçeklerle güzel bir yılbaşı masası orta süsü olarak hazırlayabilirsiniz. 


Evdeki aynalar şahane bir süsleme zeminidir, mutlaka değerlendirin.


Satırlarıma son verirken ziyaretiniz için teşekkür ederim. Aşağıda başka evde yılbaşı partisi fikirleri de görebilirsiniz. 























































































Hiç yorum yok:

Yorum Gönder